Riskerar tappa hela stjärnspäckade laget

Publicerad:
Uppdaterad:

E-SPORT

Rox Tigers slutade på tredje/fjärdeplats i Worlds efter att ha förlorat mot blivande världsmästarna SKT i semifinalen.
Nu ser organisationen ut att riskera tappa hela laget, då de går ut med att spelarna är fria att söka nya organisationer.
”Jag vet inte om jag kommer fortsätta i Rox eller spela i ett annat lag”, skriver hyllade junglaren Wang ”Peanut” Ho Han på Twitter efter beskedet.
 

UPPDATERING: Det är nu bekräftat att spelarna väljer att lämna Rox Tigers, då de har postat farvälmeddelanden på Facebook.

Redan i oktober, innan League of Legends Worlds hade avgjorts, började ryktet spridas att Rox Tigers skulle splittras efter säsongen. Den gången avfärdade organisationen ryktet som ”bullshit”, men nu ser det ut som att något kan ha legat bakom trots allt.

Fria att söka nytt lag

Det sydkoreanska laget, som är ett av de absolut bästa i världen efter semifinalplatsen på Worlds, gick i veckan ut med att spelarna är fria att söka nya anställningar, skriver The Score Esports. Förra veckan vann laget prestigefulla Kespa Cup, men nu kan alltså den stjärnspäckade uppställningen skingras för vinden.
Supporten Kang "GorillA" Beom-hyeon, AD carryn Kim "PraY" Jong-in och midlanern Lee "Kuro" Seo-haeng har alla fått tillstånd att prata med andra organisationer. Först verkade det som att Song "Smeb" Kyung-ho, Han "Peanut" Wang-ho och Hae "Cry" Sung-min inte fått samma deal, men senare gick Peanut ut med att han också var fri att leta nytt lag.

”Det idealiska hade varit att fortsätta”
 

Och Peanut, som under Worlds hyllades för sina insatser i jungle och var en av turneringens absolut bästa spelare, verkar framtiden osäker.
”Det idealiska hade varit att fortsätta spela med mina lagkamrater, men eftersom det inte är realistiskt längre pratade jag med lagledningen och fick tillstånd att prata med andra lag. Jag vet inte om jag kommer fortsätta i Rox eller spela i ett annat lag, men jag kommer kämpa för att hålla mig i god form.”, skriver han på Twitter.

UPPDATERING: Flera av spelarna har nu meddelat att de inte kommer fortsätta i Rox Tigers.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN