Björkman: ”Jag har ingen känsel kvar”

avFrida Söderlund, Torbjörn Ek

NÖJE

Berättar om tuffa jobbet inför Eurovision

1 av 5

Eurovision song contest är världens största underhållningsprogram. Och det tuffa jobbet har slitit på den svenska produktionen.

– Jag har ingen känsel kvar, säger Christer Björkman, tävlingsproducent.

Den första direktsändningen är två dagar bort. På tisdag sänds den första semifinalen i årets upplaga av Eurovision song contest. Och jobbet med världens största underhållningsprogram började redan för ett år sedan, något som tärt på krafterna hos SVT.

– Jag började jobba med det här praktiskt taget dagen efter vi vann i Wien, säger Christer Björkman, tävlingsproducent.

Hur utarbetad är du såhär dagar innan första sändningen?

– Jag har ingen känsel kvar på något sätt. Det är sådär, det går i ett. Man går på adrenalin, kärlek, vilja och passion. Vi är klara med repen för alla länder nu, så vi har gjort grovjobbet, nu återstår bara finliret. På tisdags sänds första semifinalen, på torsdag andra och sedan återstår den stora finalen nu på lördag.

Mede redo – trots ryggproblem

– Nu går vi in i tävlingsvecka, och då ska det bara bli bättre och bättre för varje sändning. Alla är väldigt nöjda än så länge, så vi är väldigt glada, säger Christer Björkman.

Programledarna Petra Mede och Måns Zelmerlöw kommer att repa inför publik för första gången i morgon. Och trots att Petra tvingats vila från repetitionerna på grund av smärtor i ryggen känner hon sig redo.

– Det är publiken som saknats känns det som. Ryggen har tagit väl om hand på ett professionellt sätt och det ska inte vara några problem. Jag kan försökra att det inte kommer att påverka programmet, säger hon.