Här slår de sönder sin egen restaurang – efter busringning

Av: Simon Krona

Publicerad:

Personalen på en Burger King-restaurang i USA fick i fredags en något udda order från räddningstjänsten: Slå sönder era fönstren, annars kan byggnaden explodera.

Flera sönderslagna rutor senare kunde polisen konstatera att det troligtvis rörde sig om en busringning.

Personalen på Burger King-restaurangen i Coon Rapids i Minnesota slog i fredags sönder fönstren efter att ha utsatts för det polisen tror är en busringning, rapporterar Abc news.

Påstod sig ringa från räddningstjänsten

En person ringde in och påstod sig arbeta för räddningstjänsten och övertygade personalen om att lufttrycket i byggnaden var för högt, något som kunde leda till en explosion. Den enda lösningen var att slå sönder fönstren för att jämna ut trycket.

De anställda trodde på personen i andra änden och hade sönder ett stort antal fönster på restaurangen. En av de anställda ska ha skurit sig under arbetets gång. Utöver det ska ingen ha skadats i samband med händelsen, uppger polisen för Abc news.

Flera incidenter

Polisen tror att det rör sig om en busringning och försöker nu ta reda på vem som kan ligga bakom.

Liknande incidenter har förekommit på flera Burger King-restauranger i USA på senaste tiden, i Morro Bay i Kalifornien, förstördes fönster till ett värde av 35 tusen dollar efter ett samtal om en gasläcka.

I Oklaholma city förstördes fönster för 10 tusen dollar när någon ringde in och hävdade att lokalen innehöll höga halter av kolmonoxid, rapporterar KFOR-TV.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN