Sigrid i ’Bonde söker fru’ om stora sorgen

avErik Åberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Bägge föräldrarna avled i cancer: ”Jag vill hitta tillbaka till en slags familjeliv”

1 av 5 | Foto: TV4
Sigrid Bergåkra.

Sigrid Bergåkra är på jakt efter ett nytt familjeliv.

Sedan föräldrarna hastigt gick bort i cancer har vardagen inte varit densamma.

– Jag har en vision om en familjebild, att hitta en partner som man kan bli parhäst med, säger hon.

När hästbonden Sigrid Bergåkra, 43, väntade sitt första barn, Cecilia, gick hennes mamma hastigt bart i lymfkörtelcancer. Det var en tuff period för Sigrid som bara ett halvår tidigare hade förlorat sin pappa i lungcancer. Det var Hänt först med att rapportera.

– De var parhästar och hade varit det hela livet kan man säga. Mamma var 16 när hon träffade pappa och de gifte sig när hon var 21. När de gick bort hade de varit gifta i 40 år. De vilje följas åt på något sätt tror jag, säger hon.

Trots att de levde ett hälsosamt liv med mycket träning och bra, ekologisk mat drabbades de av sjukdomen.

– De var renlevnadsmänniskor. De festade och rökte inte, och de misskötte det aldrig. Man tänker ibland att det är orättvist att de ska drabba några som sköter sig men kamper drabbar alla oavsett, säger Sigrid Bergåkra.

Vill hitta sin parhäst

I årets säsong av succéprogrammet ”Bonde söker fru” är nu Sigrid en av deltagarna och på jakt efter sin parhäst.

– Jag vill hitta tillbaka till en slags familjeliv. Det är väl den största längtan. Men det är svårt när någon inte förstår sig på den livsstil jag lever. Men det hjälper programmet mig med, att man får lära känna mig först och min vardag, säger hon.

Innan Sigrid ställde upp i dejtingprogrammet var hon varit gift - men skilde sig för sex år sedan. Efter det hade hon ett distansförhållande med en man i södra Europa, men även där tog det slut.

Nu har bonden chans att välja mellan Rickard Boström, Matti Karonen, Anders Berglund och Bertil Hagqvist som alla har kommit för att bo på hennes gård.

”Bonde söker fru” sänds på onsdagar klockan 20:00 i TV4.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM