Mats Wilander kvar som DC-kapten

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

”Ska bli jättekul att fortsätta ett par år till”

Tennislegendaren Mats Wilander vässar pennan för att skriva ytterligare en autograf.

Mottagare: Svenska tennisförbundet.

– Det ska bli jättekul att fortsätta ett par år till, säger 40-åringen som förlänger sitt kontrakt som Davis Cup-kapten.

STANNAR En av de största spelarna genom tiderna fortsätter som kapten för det svenska Davis Cuplaget. Ska bli jättekul, säger Mats Wilander.
Foto: AP
STANNAR En av de största spelarna genom tiderna fortsätter som kapten för det svenska Davis Cuplaget. Ska bli jättekul, säger Mats Wilander.

Mats Wilanders kontrakt med Svenska tennisförbundet går ut efter den pågående säsongen, men Sportbladet kan avslöja att parterna redan är överens om en förlängning.

Ska prata framtid

I augusti kommer Wilander, som sedan många år är bosatt i USA, till Sverige för att diskutera framtiden med Tony Wiréhn, Svenska tennisförbundets generalsekreterare.

– Det är ingen förhandlingsfråga. Jag vet vad jag vill göra, säger Wilander till Sportbladet.

Ödesmatch

Mats Wilander efterträdde Carl-Axel Hageskog 2003 och har trots de uteblivna framgångarna inte haft några planer på att sluta.

I år föll Sverige mot Frankrike i öppningsmatchen och måste därför slå Indien för att få spela kvar i världsgruppen.

– Får vi stryk av Indien och åker ner i andradivisionen ska jag ha ett frågetecken efter mig. Jag hoppas att spelarna står emot om de inte vill ha mig kvar, säger Wilander.

Klart i augusti

Ödesmatchen spelas dock inte förrän i slutet av september och då lär Wilander redan vara uppknuten för ytterligare ett par år på posten som Davis Cup-kapten.

– Det är både Mats, min och Svenska tennisförbundets ambition att samarbetet ska fortsätta. Jag räknar med att allt blir klart i början av augusti, säger Tony Wiréhn.

Spelarnas man

Spelarna vill också ha kvar Mats Wilander vid rodret. Han är en stor taktiker och en lika stor trivselfaktor.

– Eftersom jag bara har haft Mats har jag inget att jämföra med, men det han har gjort har han gjort bra. Det är det enda jag kan säga till förbundet. Jag tror att alla spelare tycker bra om honom, säger Joachim "Pim-Pim" Johansson.

Kvartsfinal Willes facit

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN