Olof Lundh ber om ursäkt – efter utspelet

avSimon Sjöstrand

Olof Lundh rasade mot att Sarah Sjöström fick Bragdguldet.

Nu ber TV4-journalisten om ursäkt efter ordsalvan.

”Det var givetvis fel att skriva på det sättet”, skriver han på sin blogg.

Foto: Andreas Bardell/Marcus Ericsson
Olof Lundh kritiserade valet att ge bragdguldet till Sarah Sjöström. Nu ber TV4-profilen om ursäkt.

På tisdagen tilldelades Sarah Sjöström, 24, sitt andra Bragdguld och knep utmärkelsen före kandidater som herrlandslaget i fotboll och allsvenska Östersunds FK.

Sjöström tog tre VM-guld och satte sex nya världsrekord under 2017 och vann Bragdguldet med motiveringen: ”För historisk guldjakt och unik rekordslakt och i en serie särklassiga bragder”.

Men alla var inte nöjda med juryns val.

”Får ju höra det själv”

”Hur i helvete kunde inte landslaget få Bragdguldet? Avgå juryn. Inget ont om Sarah Sjöström men det herrlandslaget gjorde var en bragd”, skrev TV4-journalisten Olof Lundh, 51, på Instagram och syftade på landslagets VM-kvalbragd mot Italien.

Nu ber han om ursäkt efter uttalandet.

"Svordomar är aldrig bra. Att skriva avgå juryn var en överdrift – får ju höra det själv då och då för olika priser där jag är med i juryn – och det är en del av den jargong likt 'avgå alla' som då och då valsar om kring. Det var givetvis fel att skriva på det sättet. Jag om någon borde fatta det. Ber om ursäkt för de slappa formuleringarna", skriver Lundh på sin blogg på Fotbollskanalen.

Samtidigt står han fast vid sin åsikt om att Blågult borde ha fått priset.

”Ser inte ner på henne”

Det handlar inte om att Sarah Sjöström är dålig eller att jag ser ner på henne eller hennes prestationer, det handlar om vad landslaget gjort. Nej, man har inte vunnit VM men att ta sig till VM som ett av 13 lag från Europa är stort för ett litet land som Sverige. Särskilt med tanke på motståndet på vägen. Det var för mig värt bragdguldet”, skriver Lundh.

Man måste kunna tycka att någon annan ska få priset utan att man för den skull ser ner på den som sedan får det”.

ARTIKELN HANDLAR OM