- Något av det bästa jag gjort

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Nu har Carolas stora turné med Les Misérable startat

KÖPENHAMN

Större på alla sätt.

När "Les Misérables" flyttar från teatern i London till idrottsarenor i Norden är allt gigantiskt.

30 000 danskar applåderade Carola i går när denna jätteproduktion hade Skandinavienpremiär i Köpenhamn.

- Jag är så nöjd att jag inte finner ord, säger Carola.

Carola var helnöjd efter föreställningen i Köpenhamn. Men hon tror att det kan bli ännu bättre. "Det kan bli än mer maffigt när vi kommer till Globen på fredag", säger hon.
Foto: AKOB BOSERUPAKOB BOSERUP
Carola var helnöjd efter föreställningen i Köpenhamn. Men hon tror att det kan bli ännu bättre. "Det kan bli än mer maffigt när vi kommer till Globen på fredag", säger hon.

I går var det premiär på "Les Misérables" i Köpenhamn.

En gigantisk premiär.

30 000 i publiken. 400 körsångare och en jätteorkester.

Och Carola i en av de ledande rollerna.

- När jag först blev tillfrågad att vara med sa jag nej. Vad dum jag var! Det här visade sig vara något av det bästa jag gjort, säger en lycklig Carola direkt efter att ridån gått ned.

"Les Misérables" är en genomkomponerad musikal, allt sjungs fram, men den version som turnerar i hockeyarenorna är ändå mer lik en konsert.

"Det är otroligt modigt"

Förutom nordiska stjärnor som Carola och dansken Stig Rossen som solister, finns lokala barn i rollerna som Cosette och Gavroche. Danska ungar i Köpenhamn, svenska i Stockholm och Göteborg, norska och finska när uppsättningen spelas där.

- Det är otroligt modigt av producenten Cameron Mackintosh att våga satsa så här stort. Men som det verkade på publiken i dag satsade han rätt, säger Carola.

Det var 400 sångare i Köpenhamn i går som försökte lyfta taket på den gigantiska arenan Parken i Köpenhamn. På de mindre scenerna i Stockholm och Göteborg kommer 200 lokala körsångare att stå.

- Det kan bli än mer maffigt när vi kommer till Globen på fredag. Dels är jag på hemmaplan, dels är Globen mindre och publiken får komma närmre oss, säger Carola.

Fick fyra plus

Aftonbladet såg Carola spela rollen i musikalen i London. Föreställningen fick fyra plus och recensenten skrev då bland annat så här:

"Carola klarar sig bra. Hennes roll i långköraren "Les Misérables" är inte störst, men hon har två minnesvärda sånger. Och klarar förvandlingen från slagen arbetare till prostituerad och ängel. Carola liknar Jeanne d"Arc i kort blont hår och vit skrud.

Hon gör entré efter en kvart och är med i en halvtimme innan hennes del i historien är över. Hennes två stora sånger, "I dreamed a dream" och "Come to me", är viktiga och Carola gör numren bra " Hon är ensam på scen, mitt i strålkastarljuset."

- Nu har vi gjort hinderprovet. Vi har avklarat premiären och nu kan det bara gå ännu bättre, säger Carola.

Jens Peterson, Linda Hjertén

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN