Kan tvingas bort – på grund av ’Ibra’

Brodern vädjar: ”Vi behöver honom”

avAndreas Käck

Publicerad:

LA Galaxy måste offra en spelare för att frigöra löneutrymme åt Zlatan Ibrahimovic.

Mycket talar för att det blir Giovanni dos Santos som ryker.

– Vi ska lösa det här inom kort, säger nye tränaren Guillermo Barros Schelotto.

I mitten av december kom beskedet att Zlatan Ibrahimovic stannar i LA Galaxy. Enligt uppgift krävde svensken flera saker för att stanna, bland annat att bli en av klubbens så kallade ”designated players”, sådana som inte omfattas av lönetaket och som därmed kan få bättre betalt.

Det kravet gick igenom.

37-åringens nya årslön ligger på 7,2 miljoner dollar (cirka 65 miljoner kronor), vilket gör honom till den bäst betalde spelaren i MLS historia. En rejäl ökning från det han ”tvingades” spela för under sin debutsäsong, cirka 13 miljoner kronor.

– Jag levererade trots att jag var sämst betald. Föreställ er hur jag kommer prestera när jag tjänar bäst, sa Zlatan, kaxigt, apropå den nya lönen.

Men det finns bara plats för tre ”designated players” i varje lag och just nu har LA Galaxy fyra: Zlatan Ibrahimovic, bröderna Jonathan och Giovanni dos Santos samt Romain Alessandrini.

En av de tre sistnämnda måste offras.

Mycket talar för att det blir Giovanni.

Brodern vädjar

LA Times rapporterar att det troliga scenariot är att Galaxy helt enkelt köper ut honom genom att betala de cirka 55 miljoner kronorna ha skulle ha tjänat kommande säsong och i samma veva tvingar honom att lämna.

Nu uppmanar hans bror, Jonathan, klubben att tänka om.

– ”Gio” ska stanna! Klubben behöver honom. Han är en bra spelare. Det är få förunnat att ha spelare på den nivån och han kommer bli viktig för oss nästa säsong. Han ska stanna, inget snack, säger Jonathan till LA Times.

”Ska lösa det”

Frågan är om klubben lyssnar på hans vädjan?

Tränaren Guillermo Barros Schelotto gör en poäng av att han inte ser några problem med att klippa banden med ”Gio”

– Vi ska lösa det här inom kort. Det kommer inte att bli ett problem för oss, säger Schelotto.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM