Här är Ferraris nya bil till F1 2019

Bilen som Sebastian Vettel och Charles Leclerc kör i Formel 1

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Här är bilen som ska göra Ferrari till världsmästare i F1 2019.
Foto: Ferrari
Här är bilen som ska göra Ferrari till världsmästare i F1 2019.

SPORTBLADET

Här är bilen som ska göra Ferrari till världsmästare.

SF90.

– Vi har försökt att vara så extrema som möjligt, säger Ferraris teknikchef Mattia Binotto.

Kimi Räikkönen har lämnat Ferrari, det har teamchef Maurizio Arrivabene också. Till Ferraris 90-årsjubileum har teamet inte bara ökat budgeten utan man har inlett en målmedveten satsning för att föra hem VM-titeln till Italien igen.

Den har Ferrari inte haft sedan 2007.

– Vi har försökt att pressa på så mycket som möjligt när det gäller alla detaljer, vi har hållit vår bil väldigt smal i år, framförallt bakdelen av den och vi har också jobbat enormt mycket med vår motor, säger Mattia Binotto.

Årets bil är döpt till SF90, en hyllning till Enzo Ferrari som grundade teamet 1929 och den nya titelsponsorn Mission Winnow har förändrat färgen till en något mattare röd färg.

Foto: Ferrari
Så ser Sebastian Vettels bil ut i F1 2019.

F1: Ferrari har presenterat sin bil till Formel 1 2019

Dessutom har Sebastian Vettel fått sällskap av Charles Leclerc, monegasken som debuterade i F1 för ett år sedan och imponerade i Sauber.

– Jag ser verkligen fram att börja på detta äventyr. Detta har varit en dröm för mig sedan jag var barn, säger Charles Leclerc, 21.

– Jag har alltid sett den röda bilen och hoppats att jag en dag ska få sitta den. Detta är en väldigt känslosam dag för mig.

Foto: Nelson Antoine / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Charles Leclerc

Samtidigt är han motiverad och glad över att bli teamkollega till en fyrfaldig världsmästare som slutade tvåa i VM 2018.

– Jag är inte alls nervös. Det är mer en möjlighet fr mig att få köra intill Sebastian som är mästare. Jag kan lära mig massor av honom. Detta blir en härlig säsong, säger Charles Leclerc.

Därmed har alla team, utom Alfa Romeo, presenterat sina bilar och på måndag inleds testerna i spanska Barcelona.

Publicerad:

LÄS VIDARE