Efter nakenkritiken mot David Lindgren – nu gör SVT om

avLinn Elmervik

1 av 2

MALMÖ. Han sågades efter nakenchocken.

Nu gör SVT om programmet.

– Det är något helt annat än förra veckan, säger David Lindgren.

Förra veckan satsade David Lindgren, 35, på humor och dansade halvnaken kring en strippstång. Det fick tittarna att se rött.

”Kan vi komma överens om att David Lindgren behåller kläderna på nästa lördag!?” löd ett av alla ilskna utrop i sociala medier.

Samtidigt kritiserades hans humoristiska repliker av recensenterna och tittarna svek programmet. Nästan 400 000 färre tittare såg den andra delfinalen i Göteborg jämfört med den första i Karlstad.

Men i den tredje deltävlingen gör han och SVT tvärtom.

”Är något helt annat”

I lördagens deltävling i Malmö blir det påklätt berättande i stället för nakenshow. Öppningsnumret består av en känslosam sång om David Lindgrens egen uppväxt och artistdrömmar.

– Det är något helt annat än förra veckan. Hela öppningsnumret är väldigt personligt och väldigt musikalaktigt. Det känns jättebra, säger han.

David Lindgren ser fram emot att få visa tittarna mer av sig själv.

– Man får visa att man är en person, det är så lätt att man bara blir en figur på tv fast man är en människa.

Undviker kritiken

Men han vill inte bli påverkad av kritiken. I stället har han tagit ett aktivt beslut att inte ta del av recensioner och åsikter i sociala medier.

– Jag läser ingenting överhuvudtaget men att folk tycker, det fattar man ju. Förra veckan fick jag höra mycket att “Du är så grym, skit i vad recensenterna skriver” så då fattade jag att det var några recensenter som uppenbarligen inte tyckte om det. Vissa dagar när man är trött är det tuffare med all kritik. Men jag är trygg i mig själv så det är lugnt.

ARTIKELN HANDLAR OM