Shaman Durek ber Norge om ursäkt

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Prinsessan Märtha Louises pojkvän har kommit på kant med norrmännen.

Nu ber shaman Durek Norge om ursäkt.

– Det är inte alla i Norge som har ett problem med mig. Naturligtvis har jag mycket respekt och kärlek för landet, sa han i en direktsänd video.

Sedan prinsessan Märtha Louise tillkännagav sitt förhållande med shamanen Durek Verrett har paret vållat kontroverser i Norge. En föreläsning de skulle hålla i en kyrka stoppades av en biskop, hovexperter har varit oroliga för hur prinsessans kungliga status exponeras och Verrett berättade nyligen detaljerat om parets sexliv.

I veckan kom beskedet att Verretts nya bok, ”Spirit Hacking”, stoppas av förlaget – både i Norge och Sverige. I boken ska han ha hävdat att barn kan få cancer om de är olyckliga och att andar kan ge människor könssjukdomar.

Shaman Durek, som här syns på scen tillsammans med sin flickvän, prinsessan Märtha Louise, ber norska folket om ursäkt.
Foto: Carina Johansen / TT NYHETSBYRÅN
Shaman Durek, som här syns på scen tillsammans med sin flickvän, prinsessan Märtha Louise, ber norska folket om ursäkt.

Verrett svarade med att i en direktsändning på Instagram hävda att han och Märtha Louise är utsatta för mobbning i Norge. Han frågade sig om det berodde på förhållandet med prinsessan, på hans hudfärg eller på att han är shaman.

Men nu ber han Norge om ursäkt i en ny Instagramsändning. Shaman Verrett beklagade där att han dragit alla norrmän över en kam:

– Jag vill inte att folk ska missförstå det faktum att Norge är ett vackert land med vackra människor, sa han bland annat.

Publicerad:

LÄS VIDARE