MFF:s kritik - mot sina egna supportrar

Av: Ossian Flodmark

Publicerad:
Uppdaterad:

Matchen mellan FC Köpenhamn och Malmö FF i Europa League skapade oroligheter bland hemma- och bortasupportrar.

Nu går Malmö FF ut med ett uttalande där deras egna supportrar och den danska polisen kritiseras.

Förra veckan riktade FC Köpenhamns arrangörer kritik mot hur Malmös supportrar hade spridit ut sig över arenan och köpt biljetter som var avsedda för hemmalagets publik. I ett uttalande skrev klubben bland annat att deras supportrar tveklöst kände sig osäkra och provocerade.

Nu har Malmö FFsin hemsida släppt ett pressmeddelande där de kritiserar sina egna supportrar och den danska polisens agerande under tumultet.

”Genom information, från vår egen personal, supporterpoliser och MFF-supportrar på plats, har Malmö FF kunnat konstatera att cirka 100 av våra supportrar betett sig extremt utåtagerande och aggressivt vid besöket i Köpenhamn. Dessa individer har bland annat kastat pyroteknik och bangers samt skjutit fyrverkerier på ett sätt som skapat rädsla, otrygghet och skada för vissa av våra egna supportrar såväl som för Köpenhamnsbor, besökare och Polisen. Individernas agerande är helt oacceptabelt och Malmö FF förutsätter att dansk polis utreder och lagför de personer som gjort sig skyldiga till brott i samband med händelserna”.

”Både ledsamt och orimligt”

Det figurerade även rykten under och efter matchen att dansk polis hade använt sig av tårgas mot Malmös supportar för att skapa ordning innan matchen. Detta bekräftas nu av klubben när stark kritik riktas mot tillvägagångssättet.

”Malmö FF ifrågasätter tillvägagångssättet vid ingripandet och har begärt att få till ett utvärderingsmöte med danska polisen för att diskutera händelsen, vilket planeras att genomföras tillsammans med MFF Support i början av 2020. Det är både ledsamt och orimligt att så många oskyldiga supportrar drabbats av denna polisåtgärd då de inte varit delaktiga i oroligheterna”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.