Jagades av flera SHL-klubbar – nu har Molin gjort sitt val

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Han har jagats av en rad SHL-klubbar.

Nu ska Emil Molin, 27, ha gjort sitt val. 

Enligt vad Sportbladet erfar är Molin överens med Brynäs.

Emil Molin, son till Brynäsikonen Ove, spelade sina juniorår och första seniorår i Brynäs, men bristen på speltid gjorde att han lämnade klubben och var borta i fem säsonger. 

Men i höstas återvände Molin till Brynäs då han bröt kontraktet med Malmö efter en del skadeproblem och bristande förtroende.

Och återkomsten till Gävle blev en succé. 

Emil Molin är överens med Brynäs.
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN
Emil Molin är överens med Brynäs.

Den spelskicklige forwarden var en stor anledning till att Brynäs gick från ett av seriens sämsta lag i power play till ett av de bästa. På 38 matcher svarade Molin för 26 poäng. 

Kontraktet med Brynäs gick ut efter säsongen och Sportbladet kunde för en månad sedan berätta att parterna var långt ifrån varandra.

Får tränaren han lämnade i Malmö

Källor berättade att det skiljde runt 50 000 kronor i månaden på Brynäs bud och vad ett annat SHL-lag var beredd att betala. Örebro och Färjestad ska ha varit två av klubbarna som ville ha Molin. Men enligt vad Sportbladet erfar var det Linköping och Brynäs det stod mellan på slutet.

Nu kan Sportbladet berätta att Brynäs har hittat en överenskommelse med Molin och att parterna är muntligt överens. Bara detaljer ska återstå innan förlängningen presenteras.

Om allt går i lås betyder det att Molin återigen kommer att få sin tränare från Malmötiden. Förra veckan stod det nämligen klart att Peter Andersson tränar Brynäs de kommande tre åren

Publicerad:

LÄS VIDARE