Tre svenskar i PdA – här är hela startlistan

Startlistan klar till världens tuffaste travlopp

Publicerad:
Uppdaterad:
Belina Josselyn och Jean-Michel Bazire tog hem Prix d’Amérique förra året, före stallkamraten Looking Superb. Hur går det  i år? Nu är startlistan klar!
Foto: TR BILD
Belina Josselyn och Jean-Michel Bazire tog hem Prix d’Amérique förra året, före stallkamraten Looking Superb. Hur går det i år? Nu är startlistan klar!

TRAV

Startlistan till Prix d’Amérique är klar.

18 hästar gör upp om 405 000 euro, eller knappt 4,3 miljoner kronor, på Paris-banan Vincennes på söndag.

Propulsion, Ringostarr Treb och Milligan’s School är de svensktränade hästarna i superloppet.

Svenske Björn Goop sitter upp bakom förhandsfavoriten, Face Time Bourbon, tränad av franske Sebastien Guarato, i Paris på söndag.

– Tränaren Sebastien Guarato är väldigt nöjd och positiv. Jag har sett video på träningen och det ser jättefint ut. Vi hoppas att Face Time Bourbon är med och gör upp om segern i Prix d’Amerique, skriver Goop i sin krönika i Sportbladet.

Titelförsvararen, stoet Belina Josselyn, är också med i startlistan och körs, precis som vid segern i fjol, av dennes tränare Jean-Michel Bazire.

”Var jättenöjd”

Tre svensktränade hästar gör resan söderut för att tävla om de 4,3 miljonerna och evig ära som ligger uppdukat till vinnande ekipage.

Daniel Redéns Propulsion.

Stefan Melanders Milligan’s School.

Jerry Riordans Ringostarr Treb.

– Vi åker. Jag var jättenöjd i går, och jag är nöjd i dag. Det var bara Conrads Rödluva som kunde följa i sista intervallen, sa Propulsions tränare Daniel Redén tidigare i veckan.

Milligan’s School började resan mot Frankrikes huvudstad under onsdagskvällen.

– Det är en fantastisk häst. Det känns bra, sa tränaren Stefan ”Tarzan” Melander till Trav365, efter att ha kört det sista jobbet på svensk mark.

Här nedan ser du startlistan till Prix d’Amérique 2020. Hästar, tränare och kuskar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!