”Jag fattar inte hur han kan vara så lite spelad”

Hemmaprofilen Anders ”Målarn” Johansson synar V75 på Åby

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
Anders ”Målarn” Johansson tror Tabasco C.D. kan skrälla i V75–3
Foto: Maria Holmén / TR BIlD, Tommy Holl
Anders ”Målarn” Johansson tror Tabasco C.D. kan skrälla i V75–3

Åby-profilen och spelexperten Anders ”Målarn” Johansson har spelat in över 30 miljoner på trav.

Nu ger han sina bästa tips inför Åby Stora Pris och V75 på hemmaplan på lördag.

– Min idé är märkligt bortglömd och får bli omgångens rysare, säger han till Trav365.

V75 avgörs denna vecka på Åbytravet i Mölndal utanför Göteborg och de sportsliga förutsättningarna kan man inte klaga på.

Vad sägs om STL-finaler, fyraåringsloppet Ragnar Thorgrens Minne och sist men inte minst, klassiska storloppet Åby Stora Pris med två miljoner kronor till vinnaren.

De yttre förhållandena ser ut att bli optimala då det väntas strålande väder från Mölndal.

En av de som har vunnit stort många gånger på just Åbytravet är spelexperten Anders ”Målarn” Johansson.

Han har sedan en lång tid blivit ett välbekant ansikte för de som brukar lämna in sina andelsspel på Coop Forum Sisjön – där han dragit in flera storvinster.

Ger sina tips från sjukhussängen

Inför helgens stora tävlingar är ”Målarn” väl förberedd trots att han för tillfället befinner sig på sjukhus.

– Jag har en bra dag i dag trots att jag amputerat bort delar av mitt ben. Jag kom in för mindre än en vecka sedan och ska nu träna mycket framöver under min rehabilitering. Jag får nog vara kvar här en vecka till, säger han och berättar vidare:

– Jag är väl insatt i omgången då jag haft tid att gå igenom noggrant. Jag tycker det ser intressant ut även om jag tror några favoriter bara är för bra.

Anders ”Målarn” Johansson har vunnit stort på trav vid flera tillfällen och totalt sett dragit in en bra bit över 30 miljoner.

Allra mest vann han i slutet av 2013 då han spelade in 23 miljoner vilket då var den största vinsten någonsin på ett andelsspel.

”Omgångens drag och rysare”

Även om det ser ut att bli svårt att nå de allra högsta utdelningarna just denna lördag så har han ett par skrällar som skulle kunna få utdelningen att skjuta i höjden.

– Jag kan inte fatta hur han kan vara så lite spelad och Tabasco C.D. (V75–3) får bli min rysare och stora drag i hela omgången. Han är sylvass på speed och har ett bra läge. Formen sitter där och han får inte nonchaleras. Just nu bara spelad på fyra procent.

Vilka spikar har du?

– I klass II-finalen (V75–2) tror jag mycket på favoriten Champ Lane. Jag har följt hästen och jag tror inte han kan förlora detta. Det är en jättefin fyraåring från Timo Nurmos och jag tror Örjan Kihlström bara vinner igen.

– Jag sätter också stort förtroende till en annan mycket hårt betrodd häst i omgången. Det är Zap Di Girifalco i den sjätte avdelningen. Jag tror han bara är bäst och tar hem Silverdivisionens Final. Intrycket senast var bländande.

Åby Stora Pris är ett klassiskt storlopp som körts sedan 1936.

För två år sedan ändrade man upplägget en aning och numera körs det över 3 140 meter med autostart.

I år körs Grupp 1-loppet som avslutande avdelning på V75-spelet och prischecken till vinnaren ligger på två miljoner.

”Skrällen i Åby Stora Pris är ospelad”

”Målarn” ger sin syn på ett av årets största lopp på Åby.

– Jag tror väl kanske mest ändå på Björn Goop och hans Moni Viking men det är flera som kan vinna. Ble Du Gers från innerspåret ser ut att bli väldigt lite betrodd vilket jag tycker är lite märkligt. Han åker med på mina kuponger.

– En annan häst som jag väljer att plocka med är Giuseppe Lubranos styrkefenomen Pacific Face. Han är i stort sett helt ospelad men får han sitt lopp går ingen säker. Motståndet är hårt men han har visat att han kan springa hur länge som helst. Dessutom har han blivit lite stabilare i sin egna stil, avslutar 59-åringen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN