”Jag kan se mig själv i vilken klubb som helst”

Forsberg om framtiden och svenska kritiken: Ingen kan säga något nu

avPatrik Brenning

Publicerad:
Foto: AP TT NYHETSBYRÅN

Emil Forsberg jagades av planen med snöbollar efter sin debutmatch för RB Leipzig.

För The Guardian berättar 28-åringen om det kontroversiella klubbvalet och möjligheten att i sommar lämna den tyska titelutmanaren igen.

– Jag kan se mig själv spela i vilken klubb som helst, säger Forsberg.

Emil Forsberg har omgärdats av flyttrykten efter att svensken sedan jul förlorat sin startplats i RB Leipzig. När brittiska tidningen The Guardian tar sikte mot London-klubben Tottenhams åttondelsfinal i Champions League mot RB Leipzig på onsdag är det trots det med Forsberg i fokus.

I intervjun läggs stort fokus på RB Leipzigs impopularitet i fotbollsvärlden i allmänhet och Tyskland i synnhet. Detta på grund av klubbens ägare Red Bull.

”Var då jag förstod”

Forsberg beskriver bland annat hur han och laget jagades av planen med snöbollar från rivaliserande fans efter svenskens debutmatch 2015

– Det var då jag förstod att den här klubben är hatad här i Tyskland, säger 28-åringen som var så obekant med föreningen att han tvingades googla den innan flytten.

Även i Sverige fanns det gott om kritik mot mittfältarens klubbval men rent sportsligt kan ingen längre klaga. Under åren i Tyskland har Forsberg utvecklats till en av Sveriges bästa fotbollsspelare och lyft sin klubb från andradivisionen till att bli en titelutmanare i Bundesliga och utmanare i Champions League.

– Ingen kan säga någonting nu. Min karriär och de sakerna jag åstadkommit här talar för sig självt, säger Forsberg om den svenska kritiken.

”Inte här för att värva Messi”

Nu är samtidigt svenskens framtid i Leipzig osäker. 28-åringen har flera gånger flörtat med en flytt och uttrycker för The Guardian återigen att han känner sig redo för ännu större uppdrag.

– Jag kan se mig själv spela i vilken klubb som helst. Jag säger inte det för att skryta, utan jag känner att jag är bra nog, säger Forsberg som samtidigt hyllar den klubb RB Leipzig blivit.

– Det känns som om allt går åt rätt håll nu. Jag tror att fler och fler människor hejar på oss, och ser att vi gör rätt saker här. Vi är inte här för att köpa Neymar, Mbappé och Messi. Vi här är för att köpa unga spelare, utveckla dem, spela fotboll och ha kul. Jag tror att folk kan känna igen sig i det.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM