Prideflaggor sätts upp på ishallarna

avSimon Svensson-Parenti

Publicerad:
Uppdaterad:

Samtliga ishallar i Stockholm kommer smyckas med prideflaggan.

Ett uppdrag som idrottsborgarrådet Karin Ernlund gett till staden.

– I tider när allas lika rättigheter ifrågasätts vill Stockholm visa sitt stöd, säger Ernlund.

Svenska hockeyligans och Sportbladets initiativ SHL Pride Week är i full gång. Tidigare har bland annat jämställdhetsminister Åsa Lindhagen uttryckt sitt stöd för ställningstagandet.

Nu välkomnar även Stockholms idrottsborgarråd Karin Ernlund hbtq-satsningen.

– SHL Pride Week är ett efterlängtat och mycket positivt initiativ. Att alla oavsett sexuell läggning eller bakgrund är välkomna i idrotten är en självklarhet, och i tider när allas lika rättigheter ifrågasätts vill Stockholm visa sitt stöd, säger Ernlund.

Som ytterligare ett tecken på initiativet man gett i uppdrag till Stockholm att hissa prideflaggan runt om i staden.

Sätter upp på ishallarna

– Hockeyverksamheten är stor i Stockholm och SHL:s verksamhet är en viktig förebild för våra barn och ungdomar som utövar, både hockey och all idrott generellt, säger Ernlunds pressekreterare Amandah Andersson.

I och med initiativet kommer prideflaggor sättas upp i staden. I helgen kommer de kunna synas i och runt omkring samtliga ishallar i Stockholm. Under fredagen kommer flaggorna sättas upp antingen i eller i anslutning till stadens ishallar.

Större välkomnande

– Detta initiativ kan leda till ökad mångfald och ett välkomnande för alla oavsett läggning och bakgrund att spela både hockey och annan sport, säger Andersson.

Andersson tycker att initiativet med SHL Pride Week är ett tydligt ställningstagande för människors lika värde, och att de aktiva spelarna är förebilder för många barn och ungdomar.

– Vi tror det kan leda till ett öppnare klimat, säger hon.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM