Coronautbrott i HIF – Olsson stoppas från landslaget

”Väskorna var packade”

Av: Anton Johansson, Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Helsingborg har flera coronafall i truppen.

Nu stoppas Martin Olsson – som spelade mot Djurgården – från den svenska landslagstruppen.

– Väskorna var packade och jag skulle ha åkt dit. Det är beslutet de tog och det är såklart det är trist, men jag förstår det, säger Olsson.

Flera konstaterade fall av covid-19 i Helsingborgs A-lag gör att det svenska fotbollslandslaget har valt att återkalla uttagningen av Martin Olsson, 32.

”Med hänsyn till risken för smittspridning har landslagsledningen beslutat att återkalla uttagningen av Martin Olsson till samlingen och matcherna i Nations League mot Frankrike och Portugal”, skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.

”Det är surt”

Martin Olsson säger till Sportbladet att han tog testet för några dagar sedan. Han testade negativt, har inga symtom och spelade söndagens match mot Djurgården som Helsingborg vann med 3–1.

– Jag är frisk och det är därför jag spelade i dag. Jag gjorde två assist och sen fick jag samtalet när jag kom hem och de sa att de inte ville riskera att jag skulle med på grund av att många i laget har det, och att det kan ta 14 dagar innan man får symtom. Det var väl det och det har inte gått 14 dagar än. Såklart kan jag förstå det också, men det är surt, säger Olsson.

Så du köper ändå resonemanget – trots att du själv är frisk?

– Ja, alltså jag fick spela i dag. Som sagt, jag känner mig bra och har inga symtom. Jag trodde verkligen att det inte skulle vara något problem att komma men jag tror landslagsledningen gick igenom allting och tyckte väl att det var bäst att inte ta den risken. Speciellt när man är inlåst i ett hotell i X antal dagar, säger han.

Får vi se dig i en annan landslagstrupp framöver?

– Definitivt. Jag tycker även innan skadan (förra säsongen) så presterade jag starkt i landslaget. Även den här säsongen har det gått väldigt bra för mig individuellt. Janne säger själv att han definitivt vill ha med mig och att jag får hålla mig redo till nästa samling också.

”Synd för oss och Martin”

Landslagschef Stefan Petersson säger att beslutet är fattat i samråd mellan medicinska teamet och landslagsledningen.

– Men det är helt klart ett medicinskt beslut, säger han.

– För oss är det jättetråkigt att det blir så här, synd för oss och synd för Martin.

Förbundskapten Janne Andersson:

”Jag har pratat med Martin i kväll. Både han och jag tycker det är jättetråkigt, men han har full förståelse för beslutet”, säger han till SvFF:s hemsida.

Ingen ersättare är planerad att kallas in.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.