Östersund FK får anstånd av kommunen för skulder

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Daniel Kindberg-rättegången är i full gång och samtidigt kämpar Östersunds FK med sin ekonomi.

Nu ger kommunen anstånd på 703 000 kr i skulder, skriver man i ett pressmeddelande.

2017–2018 drog Östersund in 140 miljoner i intäkter från Europaspel och spelarförsäljningar.

Sedan dess har det rullat ut pengar ur klubben i en hiskelig takt. Sportbladet kunde förra veckan rapportera att det endast återstår 23 miljoner i eget kapital samtidigt som personalkostnaderna gör att likviditeten stundtals varit hotad under sommaren.

”Om allt faller på plats”

Läget är så kritiskt att klubben i slutet av augusti inte kunde betala hyror och kostnader för läktarutbyggnader till kommunen på 703 000 kronor.

Först fick man uppskov till 15 september och i dag meddelade Östersunds kommun att man efter ett möte landat i en deadline den 30 september.

– Vi har löpande dialog med föreningar i kommunen och strävar efter att hitta lösningar när de står inför olika utmaningar. Detta följer den modell vi har för hur vi hanterar föreningar som är sena med betalningar, säger Johan Palm, förvaltningschef vid Kultur- och fritidsförvaltningen i Östersunds kommun, i ett pressmeddelande.

Klubben har en betalningsplan där man i pressmeddelandet skriver att ”om allt faller på plats” så ska det finnas pengar att betala med i månadsslutet.

Foto: Per Danielsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE