IFK Norrköpings försvar: ”Skiter i tabellen just nu”

avMichael Wagner

Publicerad:

BORÅS. IFK Norrköpings offensiv var blek. Försvarstalen efter 0–0 mot Elfsborg höll högre klass.

– Vi skiter rätt mycket i tabellen just nu, säger tränaren Jens Gustafsson.

– Vi var sämre förra året, säger Simon Thern.

Med nyförvärv som Christoffer Nyman, Sead Haksabanovic och Rasmus Lauritsen, flera stjärnor som blivit kvar och en andraplats i allsvenskan i höstas i bagaget tippades IFK Norrköping som en stark utmanare till SM-guldet bakom huvudfavoriterna Malmö FF och AIK.

Men Pekings säsongsinledning har inte levt upp till de förväntningarna.

En blek 0–0-tillställning borta mot Elfsborg på måndagskvällen var Norrköpings femte kryss i årets allsvenska.

”Ingen katastrof”

– Vi har mindre poäng än vad vi skulle vilja ha, men om man summerar mot vilka vi spelat mot så är det inte så illa. Det målas upp som värre än det är, säger Simon Thern efteråt.

– Elfsborg kändes lite farligare än oss sista tredjedelen. Vi är lite baktunga, lite för många spelare i speluppbyggnaden. Jag tycker vi saknar folk där framme när vi väl ska komma till de avgörande lägena. 

– Men kryss borta mot Elfsborg är ingen katastrof, säger Thern.

Tränaren Jens Gustafsson tog upp bristen på kontinuerlig träning för flera spelare på grund av skador.

Är det därför ni inte skapar mer offensivt?

– Det finns många förklaringar. Jag vill inte se det som någon ursäkt på något sätt. När vi kommer ihop oss ännu mer – kom ihåg att vi bara förlorat en fajt, även om vi vunnit för få också – så kommer vi se bättre ut och vara vassare i avsluten.

– Det har sett värre ut än det gjorde i dag. Vi ska inte vara alltför nedslagna, säger Gustafsson som sedan tände till något när tabellen kom på tal.

Ni har spelat jämnt mot många av topplagen, men konsekvensen av resultaten är att ni halkar efter i tabellen.

– Det gjorde vi förra året också. Vi var helt kassa fram till 29:e omgången när man pratade om tabellen så det skiter vi rätt mycket i just nu.

Sämre för ett år sedan

Simon Thern höll dock med om att det just nu inte slår gnistor om guldutmanaren IFK Norrköping.

– Lite så är det. Det gjorde det inte förra året heller. Vi var sämre förra året än vad vi är i år, men skillnaden då var att vi mötte BP, Örebro, Sundsvall, Sirius. Vi hade ett schema som gjorde att vi vann matcher även om vi inte var så bra.

Hur är din status?

– Det är lite hackigt. Jag kan inte träna för fullt på grund av smällen jag fick före premiären. Det ger inte med sig så jag måste spela på bedövning. 

– Jag är ganska nöjd med min inledning ändå. Senast jag var med och förlorade med IFK Norrköping var mot Malmö FF borta och det var i slutet av juli förra året. Vi är svårslagna och det ska man inte underskatta. 

Laddar Matchöversikt
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM