”Hoppas Victor kan spela i Stockholm”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Chris O'Meara / TT

HOCKEY

NEW YORK. Nä, Victor Hedman fanns inte på isen i Tampas sista match innan Sverige-äventyret heller – och bland annat därför åkte favoriten från Florida på ännu en tung förlust, med 5-2 mot suveräna New York Islanders.

– Jag hoppas att Victor kan spela i Stockholm och det hoppas hela svenska nationen också, säger coachen Jon Cooper.

Det börjar bli lite oroligt i Tampa-lägret nu – och i NHL-ledningen.

Bara dagar återstår till Tampa och Buffalo går upp i sina två matcher på Globen i Stockholm och ännu är det alltså osäkert om Victor Hedman, ett av evenemangets verkliga affischnamn, kan vara med.

Efter en period i tisdagen bortamatch mot New York Rangers klev han av isen med en icke namngiven skada i nedre delen av kroppen – och sedan dess har backstjärnan från Ö-vik inte synts till på isen. Han missade matchen i New Jersey ett dygn senare och han missade alltså även nattens duell mot New York Islanders på Long Island.

”Så allvarligt är det inte”

– Man jag hoppas att Victor kan spela i Stockholm och det gör alla i hela svenska nationen också, säger coachen Jon Cooper.

– Jag har inte ens tänkt tanken på att han inte ska kunna medverka, faktiskt. Så allvarligt är inte det han går igenom just nu, tror jag. Så den emotionella våg som skulle skölja över oss om det inte går har vi inte behövt hantera ännu.

Det råder ingen tvekan om att Bolts – som flyger över Atlanten under lördagen – behöver sin främste back.

De förlorade matchen i Nassau Coliseum, med 5-2, och har därmed åkt på stryk i tre av sina senaste fyra fajter.

För Islanders går det desto bättre. Segern i natt var ingenting mindre än åttonde raka. Det betyder att de är hetast i hela ligan – med bred marginal.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!