Måste vänta på operation – kan missa nästa år

Piteås Selina Henrikssons mardröm: korsbandet är av

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

Inte nog med att Selina Henriksson dragit av korsbandet och blir borta hela året.

Piteåbacken får ingen operation och riskerar att få nästa säsong spolierad också.

– Väntan är vad som är jobbigast, säger 21-åringen.

Rapporterna inifrån Piteå sa att U23-landslagets ytterback hade gjort sitt livs försäsong. Redan guldåret 2018 spelade Selina Henriksson alla matcher och sedan dess ska hon ha utvecklat sin offensiv och fysik.

Men i början av april grusades hennes hopp om en fin säsong.

– Det var på träning. Jag skulle utmana en mot en och gjorde en överstegare, men bollen fastnade. Jag försökte få med mig den och så vek sig knäet. Jag kände att det small till, säger Selina Henriksson.

Värsta tiden att skadas

Högerknäet lindades och MR-undersökning bokades tre veckor framåt. Den visade att främre korsbandet var av, vilket kräver operation och nio månaders rehabilitering.

– Jag ville inte acceptera det just då. Det var snack om att det kunde vara menisken också eftersom det kändes så bra som det gjorde, så jag blev väldigt ledsen.

Hon säger att det på sätt och vis är rätt säsong att skada sig på. Damallsvenskan är uppskjuten och kan dra igång i slutet av maj, men troligare är att lagen får vänta ännu längre på spel.

Men på andra vis är det värsta läget att råka illa ut. Selina Henrikssons kontrakt går ut i november och de där nio månaderna börjar räknas först från att operationen är gjord. När det blir vet ingen.

Piteås Selina Henriksson har dragit av korsbandet.
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
Piteås Selina Henriksson har dragit av korsbandet.

Klubben vill förlänga

– De opererar inte här i Norrbotten på grund av den rådande situationen. För om det skulle hända något finns inga respiratorer att tillgå och alla narkosläkare är utlånade till kampen mot coronan.

Är du rädd att dröjsmålet ska påverka nästa år?

– Ja, det är klart. Om operationen blir förskjuten till hösten kan det hända att jag missar hela nästa år också.

Piteås Leif Strandh sportchef beklagar det inträffade och ska för spelarens trygghet skull snarast diskutera en kontraktsförlängning.

– Vår förhoppning är att Selina ska bli pigg och fräsch så snart det går, men tills vidare har vi ett ansvar att ta hand om henne, säger han och påpekar att Piteå, som också har Linnea Selberg skadad, behöver värva en back under sommarfönstret.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.