”Det är det här jag har drömt om”

Amanda Zahui om sommarens EM-slutspel

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: CIAMILLO / BILDBYRÅN

Slutspel i Euroleague, WNBA och sedan EM med Sverige. 

Amanda Zahui har några galna månader framför sig. 

– Självklart blir man trött, men det är det här jag har drömt om, säger stjärnan.

Amanda Zahuis ungerska lag Sopron förlorade Euroleague-semifinalen (basketens motsvarighet till Champions League) mot Jekateringburg med 81-59 i går. 

Nu väntar match om tredjeplatsen i Final Four och sedan ska Sopron försvara ligatiteln. 

När säsongen i Ungern är slut åker Zahui över till USA för att spela WNBA med New York Liberty. Sedan ansluter hon till landslaget – bara en vecka innan sommarens EM börjar i Lettland och Serbien. 

– Det är det jag har drömt om, alla timmar i hallen, alla timmar mina föräldrar kört mig fram och tillbaka. Det är det här jag har jobbat för. Nu får jag en säsong med allt det jag har jobbat skithårt för sedan jag var tio år. Jag får spela Final Four, vinner cuper, ska spela WNBA och EM med svenska landslaget. Det är bara att tacka Gud att man håller sig frisk och hel, säger Zahui och fortsätter: 

– Självklart bli man trött. Det har varit en lång säsong här i Ungern, men jag får tänka på hur välsignad jag är för att jag har ett jobb jag älskar.

”Inte haft flytet”

Även om säsongen har varit framgångsrik för laget känner Zahui sig inte helt nöjd med sitt eget spel, trots det har hon snittat 27 minuter, 11,1 poäng och 7,2 returer. 

– Jag har inte spelat min drömsäsong så som jag hade planerat, men det är fortfarande massor kvar av säsongen. Det finns inget som säger att det inte kan bli drömsäsongen, säger hon och fortsätter: 

– Jag har inte haft det flytet som jag brukar ha, men det är sånt som händer. Det är tufft, men jag gör ju något rätt eftersom laget går bra. Jag har haft en liten svacka nu, men förhoppningsvis är den slut nu så att jag kan vara på topp resten av säsongen. 

Sverige ställs mot Frankrike, Montenegro och Rumänien i sommarens EM. De tre bästa lagen från varje grupp går vidare till slutspel. 

– Det ser bra ut. Gruppen är inte lätt, men jag tror inte att det kommer att vara kalabalik eller kaos för oss heller, säger Zahui. 

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Basket