Man hittad död i vattnet – polisen misstänker brott

avGustaf Tronarp, John Granlund

Polisen hittade en död man i vattnet i Sollentuna på påskaftons eftermiddag.

Kroppen sätts i samband med en förundersökning om brott som pågår i en annan polisregion än Stockholm.

– En rättsmedicinsk undersökning måste genomföras innan vi kan kommentera detta ytterligare, säger presstalespersonen Ola Österling.

Polisen fick larmet vid 14.30-tiden på påskaftonen.

Ett kompisgäng som var ute och fiskade upptäckte plötsligt en död man som låg och flöt i vattnet.

– Vi ringde direkt polisen. På håll såg det ut som någon som nyss fallit i vattnet men när vi kom närmare såg vi att kroppen hade legat där ett tag, säger en av fiskarna till Aftonbladet.

1 av 6 | Foto: Peter Wixtröm

Polispatruller skickades till platsen och ett större område vid stranden spärrades av. Sjöpolis kallades till området för att bärga kroppen.

– Den aktuella personen som hittats i vattnet är inte identifierad. Vi sätter dock kroppen i samband med en pågående förundersökning om brott i en annan polisregion, säger Ola Österling, presstalesperson på polisens regionledningscentral i Stockholm.

Han är förtegen om detaljer kring utredningen.

– Jag kan inte uttala mig om det alls, utan det är den andra regionen som håller i förundersökningen. Jag vill heller inte gå in på vilken region ärendet ligger hos.

En rättsmedicinsk undersökning av kroppen ska nu genomföras.

– Det är först efter den undersökningen som vi får en säker identifiering. Innan dess kommer vi inte kunna kommentera detta ytterligare, säger Ola Österling.

ARTIKELN HANDLAR OM