Dumpades på flyget: ”Ville inte visa mig på byn”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Jens Nielsen, tvåa från höger.
Foto: BILDBYRÅN
Jens Nielsen, tvåa från höger.

Han frågade och fick åka på landslagsuppdrag.

Direkt efter att han hade landat avskedade Leksand honom.

– Jag ville inte gå ut och visa mig på byn, säger Jens Nielsen.

I början av februari meddelade SHL-klubben Leksand att Roger Melin tvingades lämna jobbet som huvudtränare, och att Ulf Samuelsson tog över. Men då gavs inga besked om Melins assisterande tränare – danske Jens Nielsen. Som den dagen haft ansvar för lagets träning.

– Jag frågade om jag skulle stanna hemma från danska landslaget (där han också är assisterande tränare) men fick till svar att det var lugnt att åka. När jag väl åkt hann jag nästan inte mer än att landa innan jag fick samtalet att jag inte skulle få vara kvar, säger Jens Nielsen till Siljannews.

Samuelsson bildade i stället tränarduo med Per-Erik Eklund, och avskedet från klubben som Nielsen tillhört i flera år som både spelare och tränare var jobbigt för honom.

”Kunde skötts bättre”

– Det var ett tag där när jag inte ville gå ut och visa mig på byn riktigt. Sättet allt sköttes på kunde enligt mig varit bättre, men vi låg illa till i tabellen och då får man räkna med att förändringar kan ske.

50-åringen har nu skrivit på ett ettårskontrakt för schweiziska högstaliga-laget Langnau Tigers. Där blir han assisterande tränare till Rikard Franzén.

– Jens var vårt förstaval. Han tar med sig viktiga expertkunskaper som vårt lag behöver, säger Langnaus sportchef Marc Eichmann till klubbens hemsida.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN