Ny teori: Försvunna Ann-Margret, 71, kan ha lämnat Julita

Polisen vädjar om hjälp

Av: Sophie Stigfur

Publicerad:
Ann-Margret, 71, sågs senast under måndagskvällen utanför sitt semesterhus i Petterstorp, Julita. Hon är 156 centimeter lång.
Foto: Privat/Polisen
Ann-Margret, 71, sågs senast under måndagskvällen utanför sitt semesterhus i Petterstorp, Julita. Hon är 156 centimeter lång.

NYHETER

Tre dygn av omfattande sökinsatser i Julita efter Ann-Margret, 71, utan ett enda spår.

Nu tror polisen att hon kan ha rest till en annan stad – och vädjar till allmänheten om hjälp för att hitta henne så snabbt som möjligt.

– Det är en kamp mot klockan, säger Åsa Willsund, polisen i Region Öst.

Klockan 20.00 i måndags kväll sågs 71-åriga Ann-Margret utanför sommarstugan i Petterstorp, Julita. Sedan dess har hon varit spårlöst försvunnen.

Polishelikoptrar, hundar, frivilligorganisationer och Försvarsmakten har sedan dess noga sökt igenom närområdet. Trots att polisen publicerat en bild på Ann-Margret har fortfarande inte en enda person hört av sig med tips om att de sett henne.

Söker på tåg

Polisen arbetar nu efter teorin att hon kan ta tagit sig till Stockholm, där hon har sin bostad, eller kanske Göteborg, där hon tidigare bott.

Personal på SJ och taxibolag har fått Ann-Margrets signalement.

– Eftersom vi inte har något spår från henne här efter så noggrant sökande kan vi inte utesluta att hon på något sätt tagit sig ifrån Julita. Kanske har hon lyckats lifta härifrån till Katrineholm och tagit sig vidare, säger Åsa Willsund, polisen i Region Öst.

Är social

Ann-Margret hade varken telefon eller plånbok med sig när hon försvann. Allt hon hade var kläderna hon bar: svart tröja, blå byxor och röda kängor.

Anhöriga säger att hon kan ge ett förvirrat intryck och har svårt att orientera sig, men att Ann-Margret är social och gärna tar kontakt med människor.

– Om man ser henne är vår uppmaning att man pratar med henne, håller henne under uppsikt och ringer 112, säger Åsa Willsund.

”Viktigt att det går snabbt”

Sökandet fortsätter samtidigt även i Julita där polisen uppmanat boende att titta efter i olåsta trädgårdshus och liknande, där hon kan ha sökt skydd.

– Vår tro och förhoppning är att hitta henne vid liv. Och det är viktigt att det sker snabbt. Om hon har blivit liggandes någonstans i den här värmen utan mat och vatten är det verkligen en kamp mot klockan.

Polisen misstänker inget brott i samband med försvinnandet.

Publicerad:

LÄS VIDARE