”Elias blev väldigt chockad och rörd”

Överraskade stjärnan: ”Hade ingen aning”

avAndreas Käck

Elias Pettersson hade ingen aning.

När han tittade upp mot läktaren inför VM-kvarten mot Finland fanns hans tre bästa vänner på plats.

– Han blev helt chockad, berättar brorsan Emil för Sportbladet.

Inför VM öppnade Elias Pettersson upp sig om en händelse som påverkat honom djupt. När han var 13 år gammal blev hans tre bästa vänner – bröderna Hayk, Davit och Valerik Danielian – utvisade till Armenien.

– Polisen hade kommit, hämtat dem och skickat i väg dem till Armenien. Jag började storlipa. Det var mina och brorsans bästa kompisar. ”Kommer jag aldrig få träffa dem igen? Kommer jag aldrig mer se dem?” Sådana tankar kom upp. Det var väldigt, väldigt jobbigt, sa Tre Kronor-stjärnan i en lång och öppenhjärtig intervju med Sportbladet.

För några månader sedan fick bröderna Danielian svenskt medborgarskap.

Nu har de gjort sin första (planerade) resa.

Destinationen? Staden Kosice i östra Slovakien – där Elias Pettersson spelade VM-kvartsfinal mot Finland.

”Bad honom vinka”

Det var Elias bror Emil och Emils flickvän Fanny som, i allra största helighet, tog med bröderna ner till Slovakien – helt utan Tre Kronor-stjärnans vetskap.

– Bröderna har ju precis fått sina svenska medborgarskap och eftersom de aldrig varit utomlands tidigare började jag och Fanny prata om att ta med dem ner till hockey-VM. Vi avslöjade inget för Elias, vi ville att det skulle bli en överraskning, berättar Emil för Sportbladet.

– Så farsan bokade biljetter åt oss, sen åkte vi ner i onsdags, dagen före matchen. Elias trodde att det bara var jag och Fanny som skulle komma ner, varje gång vi pratade med honom i telefon fick vi säga åt bröderna att vara tysta i bakgrunden. Vi var nära att avslöja oss några gånger, men vi lyckades hålla det hemligt.

1 av 3 | Foto: fannysaterberg.com

Emil och Fanny bad sedan Elias att under uppvärmningen inför Finlands-matchen åka förbi läktaren och vinka. Först då fick han syn på bröderna.

– Haha, det var så himla roligt. Man såg på hans reaktion att han blev helt chockad. Han bara skakade på huvudet, säger Emil.

”Så mycket kärlek”

Efter matchen mötte Elias upp sina kompisar.

Det blev ett känslosamt och tårfyllt kramkalas.

”Resultatet av vår överraskning var det bästa vi hade kunnat hoppats på att det skulle vara. Så mycket kärlek att jag inte ens kan beskriva det”, skriver Fanny på sin blogg.

Brorsan Emil berättar mer för Sportbladet.

– Ja, Elias blev jätteglad. Både jag och Elias är så himla tajta med bröderna. Och efter allt som hänt dem … att de får komma ner och se Elias spela VM, det var stort för allihop. Han var jätterörd och tyckte det var skitroligt, säger han.

FOTNOT: Den här historien berättades först av Emil Petterssons flickvän Fanny på hennes blogg. Läs hela blogginlägget här!

ARTIKELN HANDLAR OM