United inför förbud efter stjärnans video

Mourinho irriterad på spelartruppen

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Manchester Uniteds stjärnor förbjuds att använda sociala medier i direkt samband med lagets matcher och andra aktiviteter.

Managern José Mourinho har enligt Independent tagit beslutet efter att försvaren Luke Shaw filmat och offentliggjort ett av sina träningspass.

Sociala mediers intåg i den professionella fotbollen har skapat en spricka mellan den äldre och den yngre generationen. Så beskrev Romas Daniele De Rossi så sent som i veckan den nya verkligheten inom sporten.

”De unga irriterar mig”

– Vissa av de unga spelarna irriterat mig. När jag ser dem sända live på Instagram från omklädningsrummet innan en match vill jag sätta ett baseballträ mot deras tänder... Men de är 18 år och inom 20 år kommer de själva vara de som klagar på ”dagens ungdom”, sa De Rossi till Undici magazine enligt Football-Italia.

En annan som tröttnat på sociala medier är Manchester Uniteds tränare José Mourinho.

I november publicerade försvararen Luke Shaw en video på hur han skötte delar av sin rehab-träning hemifrån. En film som nu fått Mourinho att agera.

Förbjudet inför matcher

Portugisen menar, enligt Independent, att videon gav sken av att United inte skötte sina åtaganden mot 21-åringen och nu får Shaws agerande konsekvenser. Mourinho har kommunicerat till samtliga spelare, och deras sociala medier-team, att klubben inte vill att de publicerar några bilder eller videos från träningarna eller under 48 timmar inför matcherna. Speciellt förbjudet är allt material fångat i spelarbussen på väg till match.

Manchester United är vida känt som en av fotbollens kanske allra mest stängda och strikta klubbar när det kommer till information. Samtidigt är profiler i laget som Paul Pogba och Jesse Lingard några av de mest flitiga generösa fotbollsspelarna i sociala medier.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.