Åtvidaberg värvar från Djurgården - igen

Av: Emil Berglund

Publicerad:
Uppdaterad:

"Det känns jättebra, jag är väldigt glad att det löst sig"

Byter klubb.
Foto: BILDBYRÅN
Byter klubb.

Petter Gustafsson, 28, lämnade nyligen Djurgården - nu är han klar för Åtvidaberg.

– Vi har träffat Petter och vi värvar inte honom för att han är djurgårdare utan för vem han är som person och fotbollsspelare, säger klubbens sportchef Mats Karlsson.

Gustafsson är inte den enda gamle djurgårdaren som hamnat i Åtvidaberg. Sedan tidigare finns redan Christoffer Karlsson, Andreas Dahlén och Daniel Sjölund i klubben.

Åtvidabergs FF höll en presskonferens under onsdagen där de presenterade sin nya spelare, Petter Gustafsson, 28.

– Jag ser honom som en väldigt duktig allsvensk spelare som vi kan lita på till 100%. Han är en energigivare på både träning och match. Helt enkelt en duktig fotbollsspelare som är väldigt bra, säger klubbens sportchef Mats Karlsson.

Petter kommer närmast från Djurgården som han fick lämna för någon vecka sedan och Åtvidaberg har nu flera spelare med förflutet i Stockholmsklubben. 

"Bidrar i omklädningsrummet"

Men tränare Peter Svärdh har främst värvat honom av andra anledningar.

– Petter har bra fart, han har en offensiv prägel och kan gå framåt och vara delaktig i passningsspelet och uppbyggnaden. Sedan är han en professionell människa och bidrar med saker i omklädningsrummet, säger Svärdh.

Gustafsson själv är även han nöjd med övergången.

– Det känns jättebra, jag är väldigt glad att det löst sig, det ska bli riktigt kul. Jag är beredd på att jobba hårt för att få en plats. Men jag är högerfotad så jag vill helst spela på högerkanten, säger Petter Gustafsson.

Petter Gustafsson skriver på för två år.

Följ alla transferrykten och klara övergångar i Sportbladets SILLY SEASON SVERIGE

Publicerad: