– Vi är jätteglada och överraskade

avSandra Wejbro

Tokio Hotel dubbelt prisade i Rockbjörnen

Tyska Tokio Hotel i inspelat tacktal till fansen.

Tyska Tokio Hotel har tagit Sverige med storm.

De knep hela två priser i nya Rockbjörnen Live. Årets utländska låt och årets konsert.

– Vi är jätteglada och överraskade, säger bandet i ett videomeddelande till sina fans.

Kvällens stora internationella vinnare blev Tokio Hotel. Först kammade de hem årets utländska låt för ”World behind my wall” – på tvillingarna Kaulitz 21-årsdag. Bandet kunde tyvärr inte komma och hämta priset personligen, men skickade ett videomeddelande.

– Tack så mycket för Rockbjörnen-priset. Vi är så lyckligt lottade. Vi är jätteglada och överraskade. Tack så mycket och ha en fantastisk kväll, sa sångaren Bill Kaulitz.

Årets konsert

Tokio Hotel gjorde två konserter i Sverige i början av mars i år. Fansens pepp var enorm efter bandets inställda konserter året innan. Då hade sångaren Bill Kaulitz tvingats till en plötslig stämbandsoperation och fansen sörjde och tände ljus den kväll konserten skulle ha varit.

Nu tog de hem det första Rockbjörnen-priset någonsin för årets konsert.

– Wow, ett till pris. Tack så mycket! Vi gjorde två fantastiska shower i Sverige så tack så mycket. Vi längtar efter att få träffa er igen snart.

Fakta/Tokio Hotel

Sångaren Bill Kaulitz, gitarristen Tom Kaulitz, basisten Georg Listing och trummisen Gustav Schäfer, är alla i 20-årsåldern. Bandet bildades 2001 i tyska Magdeburg, och fick sitt genombrott i hemlandet 2005 med debutalbumet Schrei. Under 2007 började de spela in musik på engelska, och har sedan dess fått stora internationella framgångar med konserter i resten av Europa och USA.