Brynäs och Paille bryter kontraktet – efter hjärnskakningen

avLinus Norberg

Han lider av symptom efter ett våldsamt överfall i CHL-spelet.

Nu bryter Brynäs kontraktet med Daniel Paille.

– Jag har självklart varit, och fortsätter vara, frustrerad över att inte kunna spela den här säsongen, säger kanadensaren till Brynäs hemsida.

Det var i november förra året, när Brynäs mötte tyska Mannheim i CHL, som överfallet skedde.

Hundra kilo tunge Thomas Larkin rammade, med full kraft, en helt oförberedd Daniel Paille.

Brynäs NHL-meriterade kanadensare har inte kunnat spela hockey sedan den brutala händelsen.

”Finns viktigare saker i livet”

Han lider fortfarande av sviterna efter hjärnskakningen han ådrog sig och nu meddelar Gävle-klubben på sin hemsida att parterna bryter kontraktet.

– Kommunikationen har varit bra. Jag hade älskat att spela ett eller flera år till för Brynäs, jag uppskattade verkligen min tid i klubben, fansen och gruppen av spelare. Det finns definitivt viktigare saker i livet, och en av dem är den mentala hälsan. Han (Stefan Bengtzén, Brynäs sportchef) var väldigt förstående och båda parter förstod att vi vid något tillfälle var tvungna att gå vidare, säger Paille till hemsidan.

– Jag har självklart varit, och fortsätter vara, frustrerad över att inte kunna spela den här säsongen. Men till slut var jag tvungen att acceptera situationen jag befinner mig i, fortsätter han.

Kräver ändrade regler

Paille tackar det samlade stödet från hela hockey-Sverige, men han kräver samtidigt hårdare regler för liknande attacker som han själv utsattes för.

– Jag kan definitivt säga att jag är överväldigad över stödet från alla delar av Sverige. Det har varit otroligt och jag har verkligen känt av det.

– Jag vill se bättre regler i ligan, inte SHL utan CHL. De måste ta mer ansvar när det kommer till spelares säkerhet. Och jag pratar inte bara om svenska spelare, utan alla spelare. Just att försäkra att spelarnas säkerhet är det viktigaste har antagligen varit det mest frustrerande i hela den här situationen.

Paille gjorde totalt 59 matcher i Brynäströjan och svarade för 13 mål och 17 assist.

Han förde bland annat klubben till SM-silver 2017.

1 av 2 | Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM