Kostnaden: 8 000 kronor – per barn

Ilska i England: ”Det här är skandalöst”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Foto: GETTY

Många barn drömmer om att få gå in på planen tillsammans med sina idoler.

Nu avslöjas att vissa engelska fotbollsklubbar tar rejält betalt – upp till 8 000 kronor per barn.

– Det är skandalöst, säger Martyn James från konsumentföretaget Resolver till BBC.

Inför varje Premier League-match får ett antal barn och ungdomar chansen att gå in på planen tillsammans med sina idoler.

Eller, får och får…

Engelska BBC har luskat lite i hur det hela egentligen ligger till – och avslöjar nu att 11 av 20 klubbar tar betalt för att låta barnen få sina drömmar förverkligade.

8 000 kronor per barn

Allra dyrast är det om man vill gå in tillsammans med West Hams spelare.

”The Hammers” tar, enligt BBC, en avgift på 700 pund per barn, vilket motsvarar cirka 8 000 kronor med dagens växelkurs. Det ska dock tilläggas att det priset enbart gäller för matcher mot de sex lag som ligger högst upp i tabellen. Mot andra lag är det lite mindre kostsamt.

Förutom att barnen får gå in på planen tillsammans med spelarna ingår även ett matchställ, biljetter till matchen samt möjligheten till att ta bilder med och få autografer av spelarna.

Men de priserna har ändå rört upp känslor i Fotbollsengland.

”Är oacceptabelt”

I nuläget är det ”bara” nio klubbar (Arsenal, Everton, Chelsea, Huddersfield, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Newcastle och Southampton) som låter barnen gå in helt gratis.

Martyn James, som jobbar på konsumentföretaget Resolver, menar att det borde vara helt gratis för samtliga.

– Det är skandalöst att vissa barn till rika föräldrar kan köpa sig till den här chansen. Att ta betalt för det här är i mitt tycke oacceptabelt, säger han till BBC.

Anmärkningsvärt är även att Swansea tar upp till 5 400 kronor i betalt – trots att de spelar i The Championship (andra divisionen).

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN