Nyheter

God morgon! Det här hände medan du sov

avJenny Rydberg

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Internationellt efterlyst gripen

En internationellt efterlyst kvinna har gripits utanför Växjö. Polisen vill inte uppge vad hon är efterlyst för, men uppger att ärendet hör till polisen i Norge, skriver Smålandsposten. Kvinnan greps vid en kontroll sydväst om Växjö på måndagskvällen.

Läs hela artikeln

Indisk fiskebåt med migranter försvunnen

En fiskebåt som misstänks ha mellan 100 och 200 migranter ombord från Delhi och delstaten Tamil Nadu i Indien har försvunnit. Enligt indisk polis kan den vara på väg till Nya Zeeland.

Läs hela artikeln

Buss i lågor under färd

Under natten till tisdag började en buss brinna under färden. Flera passagerare befann sig på bussen. Gudöbroleden, i Haninge utanför Stockholm, stängdes av helt.

Läs hela artikeln

Kristian Luuks svar på romansryktena

De har synts ihop i ett halvår. Men när Kristian Luuk dök upp med ett kvinnligt sällskap på Ellegalan dementerade de båda de uppstådda kärleksryktena.
– Vi är gamla kompisar.

Läs hela artikeln
Mordmisstänkt artist ställer in Sverigespelning
Linda Lindorff efter akuta operationen: ”Ett wake up call”

Superrysaren – så få röster avgjorde

Hanna Öberg vinner Jerringpriset 2018. Med 0,48 procentenheter (!) tog hon hem den ärofyllda utmärkelsen före orienteraren Tove Alexandersson.
– Tove ledde ända fram mot slutet, då gick Hanna förbi, avslöjar Radiosportens chef Markus Boger.
– Det här är helt sjukt, säger Öberg i sitt tacktal.

Läs hela artikeln
Rysaren: Lottning kan avgöra Sveriges VM-öde
Zlatans råd till Kane: ”Lämna Tottenham”

Nytt beslut: Änderna ska inte svälta ihjäl

Förra veckans beslut om att Örebro kommun slutar mata änder väckte stark kritik. Nu kommer nya bud. Beslutet rivs upp – och kommunens änder räddas.
– Vi kan inte ha en situation där änderna svälter ihjäl, säger Tekniska nämndens ordförande Anders Olsson (C) till Nerikes Allehanda.

Läs hela artikeln

”Löfven får inte offra de svaga för makten”

JONNA SIMA: ”Sverige har efter 134 dagar en ny regering. Men de pigga överraskningarna uteblev när statsminister Stefan Löfven presenterade sin ministerlista inför riksdagen i går.
Namnen förde tankarna till den gamla skrockfulla bröllopsramsan om att bruden ska bära "något gammalt, något nytt, något lånat, något blått".”

Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!