Barcelona krossade Real Madrid – vidare i cupen

avJacob Larsson

Barcelona är vidare i den spanska cupen.

Katalanerna slog ut Real Madrid – efter en fenomenal insats av Luis Suárez.

– Vi är det bästa laget i världen, säger Suárez efter 3–0-segern på Santiago Bernabéu.

Den 19 november 2005 skrev Ronaldinho fotbollshistoria. Brasilianaren gjorde lite som han ville när Barcelona segrade med 3–0 på Santiago Bernabéu – och fick stående ovationer av Real Madrid–supportrarna. Spektakulärt, med tanke på den enorma rivaliteten lagen emellan.

Den gången svarade Ronaldinho för två av målen – lika många som Luis Suárez gjorde i kvällens 3–0-seger i det klassiska mötet.

Hade det inte varit för en lång tå från Raphaël Varane hade uruguayanen gjort alla tre.

Inga applåder

Några applåder fick dock inte Suárez, som slog till med en så kallad ”Panenka-chipp” från straffpunkten vid sitt andra, och Barcelonas tredje mål. De två målen gör att Suarez svarat för fem mål på tre matcher mot Real Madrid den här säsongen.

Returmötet lagen emellan var, slutresultatet till trots, länge en jämn historia. Real Madrid var det något bättre laget i den första halvleken och vaskade fram flertalet farliga målchanser. Vinicius Jr hotade flera gånger, men lyckades inte få bollen i nät.

Också efter Barcelonas första mål, ett direktskott från Suárez i boxen, var det ”Marängerna” som dikterade tillställningen. Men Marc-André ter Stegen i bortalagets mål svarade för flera vackra räddningar.

Rasade ihop efter självmål

När Varane oturligt stötte in 0–2 var det ridå ner och Barcelonas 3–0-seger innebär att laget går vidare med sammanlagt 4–1, då mötet i Barcelona slutade 1–1.

– Jag tycker att vi är det bästa laget i världen. Vi gick ut och gjorde en bra insats och vi är nöjda med resultatet. Vi har spelare som kan leverera varje kväll, sa Luis Suárez till spansk tv efter matchen.

I finalen får katalanerna möta Valencia eller Real Betis, vars semifinal avgörs på Mestalla i morgon kväll.

På lördag möts lagen för tredje gången inom loppet av månad. Då är det ligamöte som gäller – och skådeplatsen är återigen Santiago Bernabéu.

Laddar Matchöversikt

Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)

ARTIKELN HANDLAR OM