Bekväm seger för Djurgården

Publicerad:
Uppdaterad:

TT-SPORT

Fotboll. Djurgården behövde inte förta sig nämnvärt för att besegra Kalmar FF. Men i tabellen gör det varken fram eller tillbaka.

– För oss var det viktigt att få till en bra prestation i den här matchen, och tycker jag att vi fick. Från första minuten till sista spelar vi ett väldigt bra försvarsspel, sade Djurgårdstränaren Per Olsson.

Djurgården har hamnat i lite av ett vakuum i allsvenskan. De har marginal både uppåt och neråt och det känns inte som ett övermodigt tips att de kommer hamna på just den sjätteplats de ligger på just nu. 

– Man kan väl kalla det för ett ingenmansland där vi befinner oss just nu, det är för långt upp till Elfsborg och Malmö. Men hade vi inte vunnit i dag så hade Häcken inte varit så långt efter så det var viktigt med en seger mot Kalmar, sade Per Olsson.

Säker bortaseger

De kämpar på och mot Kalmar visade inga tecken på att tappa energi eller kampvilja. 3-0-segern var kassaskåpssäker, även om de fick en hjälpande hand av ett för dagen virrigt Kalmarförsvar. 

– Vårt försvarsspel de sista trettio metrarna är inte bra i dag, även om vi ligger bra i presspelet så hamnar vi fel i positionsspelet, sade Kalmartränaren Peter Swärdh.

Fast situationer var melodin för dagen för Djurgården. Båda de första målen kom på hörnor. Och båda gångerna var det Kalmarförsvararen Nenad Djordjevic som var steget efter djurgårdarna. 

Vid Djurgårdens 1-0-mål missade han bollen och Sam Johnson kunde stöta in den. I början av andra halvlek var det dags igen. Den här gången var han steget efter Kerim Mrabti som tryckte in 2-0 från nära håll. 

– Jag tycker att vi var vassa på fasta redan i förra matchen mot Helsingborg, men i dag så får vi bra utdelning, sade Olsson.

Kvalrisk för Kalmar

Efter målet tappade Kalmar helt energin. De kom fram till ett par halvchanser, men de sporadiska chanserna gav upphov till Djurgårdskontringar. I slutminuterna tog inhopparen Jesper Karlström tillvara på en magnifik passning från Daniel Berntsen. Karlström kunde enkelt rulla in 3-0 medan uppgivna Kalmarspelare suckade djupt.

– I dag har vi ett bra kontringsspel. Vi har egentligen inte fått spela så mycket på kontringar på sista tiden. Det var borta mot Norrköping, men då gjorde vi det inte bra alls. I dag däremot är jag mycket nöjd, sade Olsson.

I och med förlusten får Kalmar fortsätta att tampas med Falkenberg om att undvika kval för att hålla sig kvar i allsvenskan.

– Vi får jobba på med de verktyg och spelare vi har. Vi kan i alla fall mycket bättre än det vi presterar idag, sade Swärdh.

TT

Publicerad: