Avslöjar stjärnans verkliga prislapp

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Fotbollen har fått eget Wikileaks

1 av 3

Fotbollen har fått sitt eget Wikileaks.

En anonym portugisisk hemsida baserad i Ryssland avslöjar nu kontrakt efter kontrakt i fotbollsvärlden – med fokus på stjärnagenten Jorge Mendes.

Fotball Leaks hävdar bland annat att man nu har kommit över hela kontraktet från Falcaos omtalade Monaco-flytt.

Någon koppling förutom namnet verkar de inte ha, Julian Assanges omdebatterade sajt Wikileaks, som publicerar hemligstämplade politiska dokument från anonyma källor, och den nya fotbollssajten Football Leaks.

Men den portugisiska sajten, som enligt 101greatgoals.com har sina servrar i Ryssland, har redan efter fyra dagar på nätet skapat stor uppmärksamhet i fotbollsvärlden. Tidningar som Gazzetta dello Sport, Marca och El Pais har uppmärksammat den nya sajten.

”Projektet syftar till att avslöja den dolda delen av fotbollen. Tyvärr är det något ruttet med sporten vi älskar och det är nog nu”, skriver sajten i sin avsiktsförklaring.

Kostade 400 miljoner

Genomslaget har blivit stort efter att man lagt upp, vad man själva påstår är, kontraktsdokument från den omtalade Falcao-flytten från Atletico Madrid till Monaco 2013. Där slår man fast att transfersumman, som rapporterades vara så hög som 560 miljoner i själva verket stannade på 400 miljoner kronor.

Efter det har man fortsatt att lägga fram initierade kontraktsdetaljer i övergångar med spelare från klubbar som bland andra Sporting Lissabon, Porto och Marseille.

Fokus har än så länge varit på spelare med portugisisk koppling och koppling till stjärnagenten Jorge Mendes – men ingen av klubbarna eller agenten själv har velat kommentera de plötsliga läckorna.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.