Nya domen: SHL-back blir avstängd

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Baranka borta: ”I linje med vad andra spelare fått”

Röglebacken Ivan Baranka stängs av.

Tacklingen mot Brynäs Linus Ölund ger 3+1 matcher.

– Det är i linje med vad andra spelare fått i straff för liknande tacklingar så det är bara att gilla läget och se framåt, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson till hemsidan.

Redan i den första perioden tvingades Brynäs 18-årige talang Linus Ölund lämna isen groggy i mötet med Rögle i torsdags.

Ölund tacklades i huvudet av Röglebacken Ivan Baranka som träffade med sin armbåge/axel.

Efter att ha friats under matchen gick Barankas tackling vidare till disciplinnämnden.

Knappt åtta minuter in i matchen mellan Rögle och Brynäs tacklar Rögles Ivan Baranka Brynässpelaren Linus Ölund som utgår skadad från matchen. Tacklingen kommer från sidan och Baranka har möjlighet att tackla axel mot axel, men träffar istället huvudet. Baranka anmäls för Checking to the head”, skrev SHL i sin motivering.

”Bara att gilla läget”

DN har nu bestämt att stänga av slovaken i fyra matcher, varav en omvandlas till böter. Därmed missar 30-åringen lördagens möte Karlskrona, Djurgården borta på onsdag och hemmamötet med Frölunda om en vecka.

– Det är i linje med vad andra spelare fått i straff för liknande tacklingar så det är bara att gilla läget och se framåt, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson till klubbens hemsida.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!