Readly Express avslutar karriären i Elitloppet

Storloppet blir sista starten: ”Vi satsar fullt ut”

avDaniel Söderbäck, Erik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Readly Express vid segern i Prix d’Amérique 2018.

Readly Express är klar för Elitloppet.

Och det blir stjärnhästens sista start i tävlingskarriären.

– Vi satsar fullt ut på Elitloppet 2019 med Readly Express som blir hans sista start före övergång till avelsarbete, säger ägaren Rolf Andersson till Trav365.

I fjol vann Readly Express Prix d’Amérique med Björn Goop i sulkyn.

En kort tid efter storsegern bjöds hästen in till Elitloppet av Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Till slut valde kretsen kring hästen att tacka nej till loppet då avelsarbetet krockade i uppladdningen inför Elitloppet.

Övergår till avelsarbete

Under lördagen blev det dock klart. Readly Express fick en rosa Elitloppsbiljett av Solvallas sportchef Anders Malmrot och kretsen kring hästen har tackat ja. En start i Elitloppet söndagen den 26 maj på Solvalla blir stjärnhästens sista start i tävlingskarriären.

– Ett mycket svårt beslut, men vi satsar fullt ut på Elitloppet 2019 med Readly Express som blir hans sista start före övergång till avelsarbete, säger ägaren Rolf Andersson till Trav365.

Efter årets tredjeplats i Prix d’Amérique kom snacket igång direkt med en start i Elitloppet för Readly Express och i fredags öppnade ägaren Rolf Andersson upp för en start.

– Det vore häftigt med Elitloppet och när folk visar så stor uppskattning för Readly på tävlingsbanan så vill vi gärna vara med, sa han då.

”Otroligt glad”

Solvallas sportchef Anders Malmrot, som visade upp den rosa Elitloppsbiljetten i V75 Direkt i TV4 var givetvis nöjd med et ja från kretsen kring hästen.

– Jag är otroligt glad över att få hälsa Readly Express välkommen till Elitloppet. Han är hästen på allas läppar just nu och att kunna få bjuda Elitloppspubliken och hela trav-världen på Readly Express i Elitloppet glädjer mig oerhört, säger han.

Nästa start för Readly Express blir förmodligen, enligt Anders Malmrot, den 10 mars i Nice i Criterium de Vitesse.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

Solvalla