Publicerad:
Uppdaterad:

32-åring gripen för svenskmord

Publicerad:
Uppdaterad:

En 32-årig man har gripits som misstänkt för mordet på ett svenskt par i torsdags på den västindiska ön Tobago. Han har inte gjort några medgivanden.

– Den misstänkte greps tidigt i fredags morse sedan vittnen beskrivit en man som sprang från platsen. Särskilt ett vittne kunde ge en mycket bra beskrivning, berättar vakthavande befälet Fitzroy Frederick vid polisen i Crown Point för TT.

Baserat på beskrivningarna lät polisen göra teckningar. Och enligt Frederick liknar den gripne både teckningarna och de beskrivningar polisen fått av vittnen.

DNA-test

32-åringen har förhörts men inte gjort några medgivanden. Undersökningen går nu vidare bland annat med DNA-testning av den misstänkte och utvärdering av de bevis som hittades på mordplatsen.

– Vi vill också framföra våra kondoleanser till parets anhöriga och svenska folket. De ska veta att vi gör allt för att förövaren ska ställas inför rätta, säger Frederick.

Hörde skrik

Paret hittades mördade i sitt semesterhus i torsdags morse. De hade nyligen köpt villan där man fann dem. Det ligger på sydvästspetsen av ön Tobago, och enligt Frederick vistades de där då och då.

En säkerhetsvakt som hört skrik när hon patrullerade i området slog larm.

Kvinnan var död men mannen levde fortfarande när polisen kom. Han fördes till sjukhus men avled senare av sina skador. Av allt att döma handlar det om ett rånmord. I parets hus hittades ett uppbrutet kassaskåp.

Enligt tidningen Trinidad & Tobago Express har 420 personer har mördats i Trinidad och Tobago i år, varav fyra på Tobago.

Publicerad:
Publicerad: