Vinstgeneralens råd: Träd fram

Av: Anders Clark

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: BRITA NORDHOLM
Johan Wänéus och Martin Larsson sålde rekordvinsten i sin spelbutik i Norrköping.

Vinnaren ska träda ut. Och leva livet.

Det menar vinstutdelningsveteranen Tommy Wahlgren som tror sig ha pratat med 2000 nyblivna miljonärer under sin karriär.

– Chocken är gigantisk.

Tommy Wahlgren.
Foto: Mats Hemlin
Tommy Wahlgren.

Under sina nästan 20 år i branschen har pensionerade vinstgeneralen Tommy Wahlgren delat ut tusentals miljonvinster och kramat både skrattande och tårögda vinnare.

– Den här personen är naturligtvis oerhört chockad just nu.

Njut av pengarna

Wahlgrens råd är att omfamna rikemanslivet, tala ut och börja spendera.

– Om det är en helt vanlig människa så är mitt råd att gå ut och berätta att du vunnit. Istället för att gå och klämma på det där och inte kunna unna sig så går man ut och njuter av pengarna.

Tommy Wahlgren har själv ringt upp och träffat en mängd nyblivna miljonärer. Under hans tid på Svenska spel utvecklade de en särskild metod för att ta hand om de chockade storvinnarna.

– Man har ju ett visst ansvar för dem, säger Wahlgren som menar att det är dumt att hålla vinsten hemlig när tanken med att spela är att kunna leva ett bättre liv.

Ekonomen: Håll hemligt

– Om man vill fortsätta leva ett vanligt liv, varför spelar man då? Man ska gå ut och berätta det för att kunna njuta fullt ut av pengarna.

Men privatekonomen Annika Creutzer delar inte Tommy Wahlgrens syn på att leva Lotto-livet.

– Helst ska man inte berätta, det är nummer ett. Man kommer bli överöst av tiggare och rådgivare. Man kan säga till nära och kära att man vunnit fem miljoner istället, då skyddar man sina nära och kära.

I övrigt har Annika Creutzer bara en varning:

– Man ska inte supa bort dem. Det finns många historier om folk som blivit olyckliga av sina vinster. Som inte klarar av alla som vill ha del av dem.

Publicerad: