Succédebut efter kontroversiella bytet

Niklas Hult: ”Bra att äntligen få spela 90 minuter igen”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

FOTBOLL

Övergången var en av de mer oväntade.

Under söndagen gjorde Niklas Hult, 27, debut, blev matchens lirare och vann med AEK Aten.

– Det kändes bra att äntligen få spela 90 minuter igen, säger han till Sportbladet.

Efter 1,5 säsong med Panathinaikos, där det framgångsrika första året gjorde Niklas Hult till landslagsman, bytte svensken nyligen till rivalen AEK i den grekiska huvudstaden.

27-åringen lämnade en storklubb i ekonomiskt kaos för en förening som gick igenom motsvarande kris för fem år sedan när AEK Aten gick i konkurs och började om i grekiska tredjedivisionen.

Nu har Hults nya klubb, där även Jakob Johansson och Astrit Ajdarevic spelar, fått ordning på föreningen och utmanar på allvar dominanten Olympiakos om den grekiska ligatiteln.

Matchens lirare

Under söndagen gjorde Niklas Hult sin första match för AEK Aten när man på hemmaplan besegrade mittenlaget Asteras Tripolis med 1–0 efter straff av grekiske landslagsmannen Lazaros Christodoulopoulos i 61:a minuten.

Hult, återkommande med i de svenska VM-kvaltrupperna, spelade 90 minuter som vänsterback och gjorde sin första match sedan 17 december, då med Panathinaikos.

Svensken gjorde en stark insats och blev utsedd till matchens lirare – och det efter bara en dryg veckas träning med AEK efter att ha tränat på egen hand hemma i Sverige en tid.

I ett sms till Sporbladet skriver Hult:

– Jag är glad över att vi vann, det var en viktig seger för laget. Det kändes bra för mig att äntligen få spela 90 minuter igen.

Kring jul stämde Niklas Hult Panathinaikos inför grekiska fotbollförbundets skiljedomstol för uteblivna löner på 3,6 miljoner kronor och ville att kontraktet skulle annulleras.

Vägrade sälja till Forest

Panathinaikos betalade skulden, domstolen frikände klubben som dock vägrade sälja Hult till Nottingham eftersom den engelska klubben har samma ägare som ärkerivalen Olympiakos.

Däremot accepterade Panathinaikos en försäljning till AEK Aten som, enligt uppgift, betalade cirka två miljoner kronor för den svenske landslagsmannen. Söndagens seger för AEK tog laget upp i serieledning, en poäng för PAOK och fyra före Olympiakos. Thessalonikilaget har dock en match mindre spelad.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.