Supertid av underbarnet Sydney McLaughlin

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: David J. Phillip / TT / NTB Scanpix

SPORTBLADET

Armand Duplantis är världens mest spännande juniorfriidrottare på herrsidan.

På damsidan finns en lika klart lysande stjärna: Sydney McLaughlin, 18.

I natt krossade hon sitt eget juniorvärldsrekord på 400 meter häck och är nu bara en knapp halvsekund i från ryskan Julia Petjonkinas världsrekord från 2003.

De båda junioressen har mycket gemensamt, både Armand Duplantis och Sydney McLaughlin blev redan i tidiga tonåren omskrivna som underbarn och båda har sedan dess slaktat skolrekord, juniorvärldsrekord och varit helt ohotade på juniornivå samtidigt som de slagit sig in i världseliten.

Sydney McLaughlin slog igenom när hon gjorde världstiden 55,63 redan som 14-åring och sedan slog sitt första juniorvärldsrekord som 16-åring när hon OS-kvalade på de amerikanska uttagningarna.

Nia genom tiderna

Det har blivit många juniorvärldsrekord sedan dess – och nu börjar hon närma sig det riktiga världsrekordet.

I natt kapade hon hela 85 hundradelar från sitt eget juniorvärldsrekord när hon vann delstatsmästerskapen i Knoxville på helt överlägsna 52,75. Med det krossade hon också collegerekordet på 53,21 som innehades av världsmästaren Kori Carter och gick upp som ohotad världsetta i år.

Tiden gör henne till nia genom tiderna på distansen och upp till Julia Petjonkinas världsrekord är det bara 41 hundradelar.

Hinner hon med det redan innan juniortiden är över?

Publicerad:

LÄS VIDARE