Pettersson: Vad var det som hände egentligen?

PLUSBETYGEN: Pettersson om V75-omgången på Åby

Foto: TR Bild
Trav365:s expert Erik Pettersson går igenom omgången på Åbytravet.

Vad hände i V75–1 på Åby?

Gjorde Global Undecided det där loppet?

Han har varit grym på slutet – men det där tar priset...

Det var jackpott med topplopp på Åbytravet under lördagen.

Vi fick se fel på startbilen, uppskjuten V75-start, skyfall - och ruggigt fina prestationer av flera hästar.

Här är Erik Petterssons plusbetyg från omgången.


Betyg:
Vem: 4 Global Undecided V75–1
Kommentar: Kanske lite konstigt att inte ha ”Proppen” under den här rubriken när han vinner Åby Stora Pris på världsrekord, men Timo Nurmos travare i V75–1 stod för en mer oväntat bra insats. Tredjespår i ett varv. Utvändigt om ledaren. Sen bara försvinna till överlägsen seger. Det var fanimej bland det värsta man sett i klassen. Kihlström tyckte det var ”overkligt”, säger en del...


Betyg:
Vem: 9 Propulsion V75–7
Kommentar: Visserligen blev loppet kört ”i halsen” på superhästen. Men, på sättet han avgör så enkelt, mot dessa hästar - på nytt världsrekord, det är fantastiskt att se. Cred till alla inblandade runt den här maffige springaren. En champion och en av de bästa hästar vi sett tävla på den här planeten.


Betyg:
Vem: 8 Baron Gift V75–6
Kommentar: Fram utvändigt och bara bomba på. Rickard Svanstedt körde som om han hade en överlägsen häst. Och det hade han. Imponerande tränarjobb med den här hästen och nu när han kan tränas mellan starterna och till och med starta tätt, så ser framtiden ljus ut. Att vinna på 1.10,1 i regnvädret i Mölndal var riktigt imponerande.


Betyg:
Vem: 11 Tae Kwon Deo V755
Kommentar: Wow, vilken utveckling den här Kolgjini-haft de senaste månaderna. Under lördagen gick hästen med skor och han fick hjälp med tempot, men han rundade hela fältet av bra hästar och vann rätt så enkelt till slut. Här har Vomb-ligan att åka med framöver. Puh!


Betyg:
Vem: 2 Ragazzo da Sopra V75–3
Kommentar: Hästen var strålande bra, men även kusken och tränaren Björn Goop. Han gick ut och bara satte sig lugn i tredjespår och åkte runt fältet. När det skulle avgöras, in på upploppet, började han köra och det blev till slut en mycket knapp victoria.


Betyg:
Vem: 5 Coktail Fortuna V75–6
Kommentar: Visserligen fick han köra sig tufft för att komma till ledningen, men han var ändå tidigt slagen av Baron Gift och hade inget att sätta emot över upploppet. Han var favorit på V75 och skulle nog kunna hållit emot lite bättre för att få med beröm godkänt.


avErik Pettersson

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav