Spanien lockar turister med bikini-emoji

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
En kypare i munskydd och handskar serverar gästerna i Madrid på måndagen, när uteserveringar i huvudstaden och i Barcelona tilläts öppna igen.
Foto: Paul White/AP/TT
En kypare i munskydd och handskar serverar gästerna i Madrid på måndagen, när uteserveringar i huvudstaden och i Barcelona tilläts öppna igen.

Den 1 juli öppnar Spanien för utländska turister.

"Vi ser fram mot att välkomna er", skriver utrikesminister Arancha Gonzáles i ett Twitterinlägg, kryddat med emojis med bikini och solglasögon.

En av Europas hårdaste nedstängningar håller på att lättas upp. Spanien, ett av världens mest besökta turistländer, stängde stränder och hotell i mitten av mars och två veckors karantän har införts för besökare från andra länder på grund av coronapandemin.

Men från 1 juli tas kravet på karantän bort, enligt ett uttalande från regeringen. Några ytterligare detaljer tillkännagavs inte.

"I juli öppnar vi gradvis för internationella turister, häver karantänen, tillämpar högsta nivån av hälsosäkerhet. Vi ser fram emot att välkomna er", twittrar utrikesminister Arancha Gonzáles.

Spanien lockar årligen runt 80 miljoner besökare. Turismen svarar för över 12 procent av BNP och en ännu högre andel av jobben. Att få igång turistnäringen igen är av högsta vikt för landets ekonomi, men många näringsidkare tvivlar på att det går att rädda sommarsäsongen,

På måndagen tilläts barer och restauranger att öppna uteserveringar i Madrid och Barcelona med halv kapacitet. Men många är fortsatt stängda.

En del av de krögare som öppnade var pessimistiska.

– Det är komplicerat. Vi kommer inte att kunna rädda turistsäsongen, om inte utlänningarna kommer, säger Alfonso Gomez, restaurangägare i Barcelona.

Spanien har registrerat 26 834 dödsfall i coronapandemin och 235 400 smittade.

Publicerad: