Djurgården förnedrat i första matchen

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: C More

ÖREBRO. Säsongens första träningsmatch blev en mardröm för Djurgården.

Efter 8.33 hade Örebro tagit ledningen med 2–0, båda efter defensivt slarv i Djurgården och ett av dem i boxplay.

Örebro förnedrade motståndet och vann hemma med 10–1.

Redan efter 1.09 gjorde Joonas Rask 1–0 efter att ha fått pucken från Tom Nilsson.

Vid 8.33 var det Oliver Eklind som satte 2–0 i boxplay sedan Djurgårdens nyförvärv Tobias Ekberg och Linus Andersson slarvat.

3–0 och fyra ramträffar för Örebro i den första perioden rann i väg till 8–1 i den andra perioden, då vann Örebro också skottstatistiken med 15–3 i mellanperioden.

Den tredje perioden inleddes med 9–1 och 10–1 av Linus Öberg respektive Oliver Eklind efter 2.21, sedan spelades resten av matchen av.

”Gäng nybörjare”

Det var tunga ben hos Djurgården, gång på gång kunde Örebro trampa runt dem.

– Djurgården såg ut som ett gäng nybörjare med otroligt tunga ben. Helt överraskad är jag inte med tanke på att laget brukar träna stenhårt under försäsongen, men att det skulle se så här uselt ut …, nej det trodde jag faktiskt inte, säger Sportbladets ishockeyexpert Hans Abrahamsson.

Räcker Djurgårdens lagbygge till?

– Det beror på vad man menar med räcker till. För en topp fyra-placering tror jag inte alls det räcker, då behöver man förstärka med både en back och en forward. Men med Marcus Högström och Dick Axelsson tillbaka i laget bör det räcka till en slutspelsplats. Sedan ska man vara väldigt försiktig med att dra några slutsatser efter första matchen, det har vi lärt oss.

Fartfyllt Örebro

Vad imponerade allra mest i Örebro?

– Farten i det offensiva spelet. Framförallt forwards såg oerhört skridskostarka, kreativa och pigga ut. Nästa oroväckande pigga med tanke på hur tidigt det är på säsongen. Samtidigt vill jag vänta med ett rejält omdöme om Örebro med tanke på att motståndet var så svagt.

Örebros mål gjordes av Joonas Rask 2, Oliver Eklind 2, Gustav Backström, Daniel Muzito Bagenda, Rodrigo Abols, Glenn Gustafsson, Robin Kovacs och Linus Öberg.

Djurgårdens 4–1-reducering gjordes av Tobias Björnfot i friläge framspelad av Simon Johansson från egen zon.

I Djurgården saknades främst Marcus Högström, Niclas Bergfors och Anton Hedman samt Dick Axelsson som ansluter den 1 september.

I Örebro har Nick Ebert och Kristian Näkyvä ännu inte anslutit, amerikanen kommer på lördag och finländaren i oktober. Ludvig Rensfeldt satt också på läktaren.

Det här var Djurgårdens första träningsmatch för säsongen, Örebro förlorade med 2–0 borta mot Västerås på tisdagskvällen i sin första träningsmatch.

Publicerad:

LÄS VIDARE