Trippel glädje för Djurgården

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

LEKSAND. Djurgården jublade trippelt.

Nu har laget plötsligt play-in-platsen i egna händer i sista omgången.

– Jag är optimist, vi går till slutspel, säger Mikael Ahlén efter 5–0-krossen mot Leksand samtidigt som övriga resultat gick lagets väg.

Foto: Bildbyrån

Det har handlat om Luleå, Karlskrona och Djurgården.

Huvudstadsklubben har länge varit det laget i streckdramat som legat ett steg efter, jagat och bedömts ha sämst förutsättningar med tanke på den sämre målskillnaden än både Luleå och Karlskrona.

Redan mot Leksand i den näst sista omgången kunde lagets slutspelsdrömmar ha släckts.

Men läget vändes till raka motsatsen.

Djurgården tryckte gasen i botten och gick upp i en tidig 3–0-ledning efter tre distinkta avslut av, i tur och ordning, Mikael Ahlén, Linus Hultström och Matt Anderson.

Fick veta resultaten i pausen

Samtidigt som Djurgården sedan utökade till både 4–0 och 5–0 gick också övriga resultat lagets väg.

Djurgårdens ledarteam var hela tiden uppdaterat om läge i Karlskrona och Luleås respektive match och inför den tredje perioden fick spelarna också veta resultaten.

– Vi berättade i den andra periodpausen för att vi skulle göra fler mål och ta igen målskillnaden, men det var kanske för optimistiskt, säger tränaren Robert Ohlsson.

– Men jag hörde fan inget, skrattar Mikael Ahlén, som efter matchen fick veta att både Luleå och Karlskrona förlorade sina matcher.

”Åker dit för att vinna”

Då klev Djurgården förbi sina konkurrenter i tabellen och har plötsligt slagläge.

– En bra dag för Djurgården hockey, säger Ohlsson.

För Djurgården väntar Skellefteå i Västerbotten i sista omgången. Visst, en tuff uppgift, men Djurgården behöver bara en poäng för att kvittera ut play-in-biljetten. Och även om laget skulle förlora, samtidigt som antingen Luleå eller Karlskrona också gör det, så räcker även det för Djurgården.

– Vi åker dit för att vinna, vi kan inte tänka något annat, säger Marcus Högström.

– Vi skulle ha samma inställning oavsett utgångsläge; att vinna matchen. Det här är det bästa jag vet som hockeyspelare, viktiga matcher. Nervositeten är bara en extra taggning, säger Ahlén, innan han avslutar:

– Jag är optimism, vi går till slutspel.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!