Publicerad:

”Trolls 2” – socker, sensmoral och gamla hits i hysterisk blandning

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
”Trolls 2: Världsturnén”.
Foto: UIP.
”Trolls 2: Världsturnén”.

FILMRECENSION Ni som såg den första ”Trolls”-filmen, och sedan tänker er den upphöjd i uppföljarkubik, ni vet.


Trolls 2: Världsturnén
Regi Walt Dohrn, med svenska röster av bl a Mimmi Sandén, Jonathan Jaarnek Norén, Daniel Sjöberg, Ellinor Asp, Kee Marcello.


ANIMERAT Tyckte du att den första ”Trolls”-filmen var lite... mycket? Och ganska dum? Men ändå rätt svängig?
Stanna kvar i den känslan, för nu kommer uppföljaren – som är ännu mer, ännu dummare och ännu mer svängig. Att se den är som att ta en 90 minuter lång intravenös godisshot medan du rullar runt i regnbågskonfetti och glitter och gruppkramas och skrålar på en karaokebar.
Den här gången börjar det med att Poppy och hennes bästa vän Kvist (som vill vara med än vän med Poppy) får reda på att de och deras gäng inte är de enda musikälskande småtrollen i världen. De är poptroll – men det finns även technotroll, hårdrockstroll, funktroll, countrytroll och troll som lever och andas klassisk musik. Och nu har hårdrockstrollen, med drottning Barb i täten, fått vittring på världsdominans, och bestämt sig för att förstöra all annan musik och förena alla troll under rocken.
Med i bilden finns också ett gäng prisjägare som representerar jazz, reggaeton, K-pop och... joddling.
Ett högljutt, färgsprakande och smått hysteriskt äventyr, med gamla goda hits för vuxna och en snabbkurs i musikhistoria samt söt sensmoral för barn, följer.
Småkul? Absolut.
Bra? Mer tveksamt.

”Trolls 2: Världsturnén” har biopremiär den 2 oktober.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN