Romain Grosjean tackar halo för sitt liv

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

2018 var Romain Grosjean en av förarna som var emot det nya cockpitskyddet halo.

I dag tackar han skyddet för sitt liv.

– Utan det hade jag inte kunnat prata med er idag, hälsar han.

Fransmannen kraschade redan efter ett par sekunder av Bahrain GP i Formel 1. Bilen körde i en hastighet av 221 kilometer/timmen när den slog i staketet, den klövs i två delar och började brinna. TV-bilderna var oerhört dramatiska, det tog närmare 30 sekunder innan Grosjean kunde ta sig ur sin brinnande bil och fly ur det brinnande infernot.

Han fördes till sjukhus med brännskador på händer och anklar, men han mår efter omständigheterna bra. Mindre än sex timmar efter den våldsamma kraschen skickar han en hälsning från sjuksängen.

– Hej allihop, jag vill bara säga att jag är okej, eller ganska okej i alla fall, säger han i ett meddelande på Instagram.

Var kritisk mot halo

Sedan fortsätter han med att tacka F1 och det nya cockpitskyddet halo för att han lever. Det är ett skydd som infördes 2018 och som kritiserades hårt av flera förare, bland annat av av Romain Grosjean.

– Tack för alla meddelanden. Jag var inte för halo när det kom för några år sedan, men tycker nu att är en av de bästa grejerna som har kommit till Formel 1. Utan den hade jag inte kunnat prata med er i dag. Därför säger jag tack, säger han.

– Ett stort tack till alla den medicinska personalen på banan och på sjukhuset. Tack för alla meddelanden. Förhoppningsvis kan jag skriva till er snart och berätta hur det går.

Stannar för observation

Romain Grosjean, som tävlar för Haas, har också fått ta emot besök på sjukhuset. Enligt en bild på Twitter har han fått besök av FIA:s president Jean Todt.

Även Haas teamchef Günther Steiner har haft kontakt med Grosjean. Han har pratat med sin förare på telefon och bekräftar att denne mår bra, efter omständigheterna.

– Han är vid medvetande, har koll på läget och mår bra. Han sa till mig att han mår bra. Jag måste säga att han var positiv och glad, säger Steiner till tyska Sky.

Han bekräftar också att Grosjean stannar på sjukhuset över natten.

– Vi hade tur, i dag stod en skyddsängel vid banan. Jag besöker honom på sjukhuset i morgon och lyssnar på läkarna, men om han kan vill jag att han tävlar redan nästa vecka, säger Steiner under kvällens presskonferens.

Formel 1 har ytterligare två deltävlingar kvar den här säsongen, på söndag tävlar mästerskapet återigen i Bahrain. Haas har även möjligheten att låta en reservförare köra intill Kevin Magnussen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN