Mejla

Micke Nybrink

Jag har jordens V75-drag – är helt ospelad

Nybrinks V75-analys till Romme • Lopp för lopp • Tre bästa • Systemet lördagen den 27 februari

Publicerad:
Uppdaterad:
Mandela Zon och Janne Korpi är en superskräll på V75.
Foto: ATG LIVE, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Mandela Zon och Janne Korpi är en superskräll på V75.

TRAV

Två slaktare och en startkanon.

Där har vi signalementen på V75-spikarna.

Och så har jag jordens drag i lägsta klassen.

En ospelad finne med toppchans.


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


Skönt att sätta en äkta vinnare, Totti Face (på V86) gjorde ett litet underverk för ett sargat självförtroende efter en serie plågsamma magplask. Men fliten är turens moder, jobba jobba jobba. Det är enda vägen – och så lite flyt.

Nya lopp på Romme som lovar vårbana, inte leråker i alla fall. Tjälen har släppt och underlaget kunnat preppas hela veckan. Sista lördagschansen med skor, sen utbryter det omdömeslösa (?) barfotakaoset igen. Så passa på och njut.

V75-1: Svårt lopp med voltstart, om det nu inte är så enkelt att She's Ready vinner igen? Hästen har glänst i enklare gäng, bara dundrat på mot spets och varit oslagbar i fyra raka. Kusken och tränaren Marie Hafstad Eriksson är inte det minsta blyg eller star struck, hon kör, var lugn för det.

Tullibardine Boe såg ut som en miljard över mål på V75 senast och Ara vill leda runt om. Med mera. Gardera.

Hård att möta

V75-2: Bra kallblod över flera startfållor och bäst av dem alla är B.W.Rune, eller i alla fall starkast. Han är hård att möta. Senast krigade han ner Roli Eld från dödens på fel distans, 1 640 meter, och när jag tänker efter så är nog kriga fel ord, han lekte med Roli Eld, snudd på förnedrade.

Det här vinner han, lätt, bara han går felfritt och voltstart är ett bekymmer. Men spår fem, längst ut i banan är ett plus och jag tror att han trampar rätt. Sen visar han ingen pardon så jag spikar.

V75-3: Disco Volante eller Hazard Boko? Vem spetsar? Disco är snabbast (i landet?) men har spår sju och ska ta en längd på Hazard som också är kvick bakom bilen. Han öppnade 1.04 första 200 från spår åtta för tre starter sen. Det gör inte många om.

Disco var dessutom sämre i lördags, startar tätt och kan ha loppet på den tunga banan i kroppen. Valet är givet. Spik Hazard som borde ha minst 50 procents chans. Notera att han inte måste ha ledningen för att vinna.

V75-4: Det här är ruskigt intressant, lite av årets drag, Mandela Zon. Eftersom jag inte har balls nog vågar jag inte spika Pekka Korpis fyraåring. Han såg kanonbra ut i comebacken senast, spetsade, släppte och utmanade en mycket bra häst in mot mål. Snabb ut är han också.

Som sagt, extremt spelvärd och får inte missas.

Spikarnas spik

V75-5: Känns nästan onödigt att behöva förklara för visst begriper de flesta att Algot Zonett är en kanon och att han vinner oavsett position? 2 640 meter är en ren bonus. Spikarnas spik. Vad? Global Undecided? Nja, han gillar inte motvinden på samma sätt. 

V75-6: Eländigt rörigt och öppet lopp för ston över 2 640 meter. Möjligen är det så att Zooropa är bäst och vinner men ju mer jag kollar desto snurrigare blir jag. Nandino Ås avslutade som ett skott senast, en procent. Jag tar alla.

V75-7: Oxidizer har mycket bra chans om han är lika bra som i någon av de två senaste starterna. Det inser jag. Men såg ni Balotelli Crown senast? Den avslutningen var något i hästväg. Han forsade runt sista 800 och brakade fram 350 kvar. Kolla på det och säg sedan att Oxidizer är stenklar. Jaså, inte det.


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


Nybrinks tre bästa:


1. 6 Mandela Zon (Romme, V75-4)

Mycket fin häst. Vass comeback. Snabb ut. Idé.


2. 5 Hazard Boko (Romme, V75-3)

Startkanon med drömuppgift. Toppchans, spik.


3. 2 Balotelli Crown (Romme, V75-7)

Raketavslutning senast. Lopp i kroppen. Passas.

Micke Nybrinks V75-system:

V75-1: 2-8-1-12-4-3-11-7 (res 6-5)

V75-2: 13 B.W.Rune (res 10-11)

V75-3: 5 Hazard Boko (res 7-6)

V75-4: 6-3-5-12-1-9 (res 4-8)

V75-5: 5 Algot Zonett (res 2-3)

V75-6: Alla 15 hästarna (res 9-14)

V75-7: 5-2-7-8 (res 11-1)

2 880 rader/1 440 kronor

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!