Fin utmärkelse till Zlatan i natt

Uttagen i ”säsongens lag”

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

22 mål på 27 matcher.

Zlatan Ibrahimovic hade en fin debutsäsong i MLS.

Nu kommer beskedet att han tas ut – i ”säsongens lag”.

Zlatan Ibrahimovics LA Galaxy missade slutspel med minsta möjliga marginal. Den 37-årige svensken kan dock stoltsera med ett fint facit från sin debutsäsong i MLS; han smällde in 22 mål på 27 matcher och var klubbens enskilt viktigaste spelare.

”Näst bästa i historien”

För det belönas han nu med en plats i ”säsongens lag” i MLS.

”Ibrahimovic rivstartade sin tid i LA Galaxy med två sena mål i sin debutmatch mot LAFC den 31 mars. Under sin första säsong i MLS gjorde han 22 mål och 10 assist, vilket gör honom till den blott tredje spelaren i ligans historia att nå över 20 mål och 10 assist. Hans inblandning i totalt 32 mål placerar honom som sexa i den rankningen den här säsongen. Hans snitt på 1,34 poäng (mål eller assist) per match är det näst bästa snittet i MLS historia”, skriver Galaxy på sin hemsida.

Ryktas om Europa

Zlatan har ett år kvar på kontraktet med Galaxy, men det ryktas intensivt om en flytt tillbaka till Europa. Rykten han själv tonar ner.

– Om jag tillhör Galaxy så spelar jag här. Jag går inte utomlands på lån eller så. Jag behöver inte det. Jag stannar i klubben jag tillhör och fokuserar på den. Det (lån) är inget jag tänker på, säger ”Ibra”.

Samtidigt ställer han ”krav” på Galaxy.

– Om jag ska spela här vill jag ha chansen på en ligatitel. Som sagt: Jag är inte här på semester, jag är här för utmaningen. Jag vill känna att jag har chansen att vara bäst i MLS. Laget alltså, jag är redan den bästa spelaren, säger Ibrahimovic.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM